Τρίτη 30 Δεκέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΜΙΚΡΕΣ - ΜΙΚΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΤΗΝ ΕΠΕΚΤΑΣΗ του τραμ στο Ελληνικό και την Αργυρούπολη έως το 2011 με κύριο στόχο την τροφοδοσία του μετρό στο υπό κατασκευή δίκτυο στα νότια προάστια, εξήγγειλε ο υπουργός Μεταφορών - Επικοινωνιών Κ. Χατζηδάκης ανήμερα τα Χριστούγεννα. Ουσιαστικά, πρόκειται για τη σύνδεση του υφιστάμενου δικτύου της παραλιακής με τη λεωφόρο Βουλιαγμένης, σε μια προσπάθεια να λειτουργήσει το τραμ συμπληρωματικά με τους μελλοντικούς σταθμούς του μετρό, σε Αργυρούπολη, Αλιμο και Ελληνικό.

ΠΟΡΕΙΑ διαμαρτυρίας στον Πειραιά για τη δολοφονική επίθεση σε βάρος της συνδικαλίστριας Κωνσταντίνας Κούνεβα διοργάνωσε χτες το απόγευμα η Παναττική Ενωση Καθαριστριών και άλλοι φορείς. Οι εργαζόμενοι συγκεντρώθηκαν στον Ηλεκτρικό Σταθμό Πειραιά και από εκεί κατευθύνθηκαν στην οδό Αριστείδου 18, στο κέντρο του Πειραιά, όπου βρίσκονται τα γραφεία της εργολαβικής εταιρίας ΟΙΚΟΜΕΤ, στην οποία εργαζόταν η συνδικαλίστρια. Εκεί οι διαδηλωτές ήρθαν αντιμέτωποι με αστυνομικές δυνάμεις και άνδρες των ΥΜΕΤ και έγιναν μικρής έκτασης επεισόδια.

ΣΕ ΔΙΚΗ ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου κακουργημάτων παραπέμπονται 26 άτομα, στην πλειοψηφία τους δικηγόροι και συμβολαιογράφοι, για κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος. Οι κατηγορίες αφορούν αγοραπωλησία 1.000 στρεμμάτων δασικής έκτασης στην Αιξωνή Γλυφάδας. Η υπόθεση ήρθε στο φως κατά τη διερεύνηση του παραδικαστικού κυκλώματος, όταν οι εφέτες - ανακριτές εντόπισαν ύποπτη δικαστική απόφαση της καταζητούμενης πρώην ανακρίτριας, Αντωνίας Ηλία. Η A. Ηλία, παρά την αντίθετη εισαγγελική πρόταση που έκρινε ότι πρόκειται για δημόσια έκταση, επέτρεψε τη μετεγγραφή του ακινήτου στους ενδιαφερόμενους. Το δικαστικό συμβούλιο έπαψε την ποινική δίωξη σε βάρος της, λόγω παραγραφής.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ