Σάββατο 20 Δεκέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 32
ΤΗΛΕ ...ΠΑΘΗ
ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΑ
Ο Βόρειος Πόλος και η ... Σένγκεν!

Σοβαρό επεισόδιο - γκάφα(;) με θύμα τον Αϊ Βασίλη και θύτη το ελληνικό τμήμα της Σένγκεν φέρνει σήμερα στη δημοσιότητα, σε αποκλειστικότητα, η στήλη. Μπορεί το επεισόδιο να έλαβε χώρα το 2005 με τον εκσυγχρονισμό του συστήματος ανταλλαγής δεδομένων μεταξύ των κατά τόπους υπηρεσιών της Σένγκεν και του κεντρικού συστήματος της «Γιουροπόλ» (σ.σ. η αστυνομία της ΕΕ), ωστόσο είναι προφανές πως δημιουργεί άσχημο προηγούμενο και για τα φετινά Χριστούγεννα. Πολύ περισσότερο που πλέον έχει ενισχυθεί το θεσμικό «οπλοστάσιο» της ΕΕ για το «ξεσκαρτάρισμα» των «χρήσιμων» από τους «άχρηστους» μετανάστες.

Οπως προκύπτει από τα απομαγνητοφωνημένα ντοκουμέντα που έθεσε στη διάθεση της στήλης «ειδικός συνεργάτης», η «εμπλοκή» ήταν τόσο σοβαρή, που λίγο έλειψε να μη γίνουν γιορτές! Συγκεκριμένα, η ΕΥΠ έλαβε επείγον κωδικοποιημένο και διαβαθμισμένο τηλεγράφημα από τη «Γιουροπόλ», βάσει του οποίου ενεργοποιήθηκαν οι παρακάτω διατάξεις ως εξής:

«Για αναζητούμενα πρόσωπα για σύλληψη και έκδοση»: Το «λαγωνικό» της ΕΥΠ ερμήνευσε εντελώς λάθος τους κωδικούς «κόκκινα ρούχα», «άσπρα γένια», «χοντρός», «χαζοχαρούμενος». «Για αναζητούμενα οχήματα»: Αναλόγως παρερμηνεύτηκε η κωδική ονομασία «έλκηθρο». «Για ανεπιθύμητους αλλοδαπούς»: Εδώ έμπλεξε μόνος του ο Αϊ - Βασίλης αναφέροντας τόπο διαμονής «Βόρειος Πόλος», ο οποίος είναι εκτός Σένγκεν, ενώ μάταια προσπαθούσε να εξηγήσει ότι ο Ρούντολφ είναι όντως τάρανδος, ναι μεν μαγικός επειδή είπε «καλησπέρα σας», όμως σίγουρα όχι μεταμφιεσμένος Πακιστανός. «Για πλαστά χαρτονομίσματα και πλαστά διαβατήρια»: Μάταια ο Αϊ - Βασίλης προσπαθούσε να πείσει τον Ελληνα «007» ότι το χαρτονόμισμα με τυπωμένη τη φάτσα ενός ξωτικού με σκούφο και το διαβατήριο με διεύθυνση «Οδός Ζαχαρωτών» δεν παρέπεμπαν σε καμουφλαρισμένη γιάφκα κουκουλοφόρων (σ.σ. «Ζαχαρωτά το λέμε τώρα;» ακούγεται να λέει ένας πράκτορας στην κασέτα).

«

Εμπορευματοκιβώτια, άδειες κυκλοφορίας οχημάτων, αριθμοί κυκλοφορίας οχημάτων, αεροπλάνα, κλπ.»: Οι δαιμόνιοι πράκτορες της ΕΥΠ δεν πείθονταν με δικαιολογίες τύπου «το ούζι είναι πλαστικό», «αυτό είναι υπερμεγέθης Μπάρμπι, όχι ναρκωμένη Σλάβα χορεύτρια, δεν κάνω "τράφικινγκ"» (σ.σ. «Μπάρμπι ε; χμ...» ακούγεται να λέει άλλος πράκτορας), «ναι, αυτό είναι τηλεκατευθυνόμενο αεροπλάνο, αλλά είναι παιχνίδι, όχι "μη επανδρωμένο κατασκοπευτικό"», «το ότι η πινακίδα του ελκήθρου έχει ζωγραφισμένο ένα χριστουγεννιάτικο γκι δε σημαίνει πως είμαι έμπορος ναρκωτικών από την ΠΓΔΜ», «δεν ήξερα τίποτα για "ενιαίο εναέριο χώρο"», κλπ.

Το επεισόδιο έληξε όταν μερικοί πράκτορες άνοιξαν το σάκο με τα παιχνίδια και άρχισαν να αναγνωρίζουν τις διευθύνσεις των σπιτιών τους και τα δώρα που ζήτησαν τα παιδιά σε αυτές. Για παράδειγμα: «Πλήρες σετ παρακολούθησης με υπέρυθρες για αναγνώριση κίνησης ακόμη και πίσω από τοίχους», «βελάκια με στόχους βρωμιάρηδες ξένους που παίρνουν τις δουλειές των μπαμπάδων μας και κολλάνε στις μαμάδες μας», «κουταβάκια ειδικής ράτσας για αναγνώριση ναρκωτικών ακόμη και μέσα σε βόθρους και αλλοδαπών ακόμη και κάτω από τη ρεζέρβα», κλπ. Οι πράκτορες αναστέναξαν ανακουφισμένοι...


Γρηγόρης ΤΡΑΓΓΑΝΙΔΑΣ


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ