Παρασκευή 7 Νοέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΕΦΕΤ
Τώρα και ηλιέλαιο με ... παραφινέλαιο

Με μια γενικόλογη ανακοίνωση - η οποία προκαλεί εύλογη ανησυχία και ερωτηματικά μετά το θόρυβο που δημιουργήθηκε και την έκταση που πήρε η υπόθεση του μολυσμένου με ορυκτέλαιο ηλιέλαιου - ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ) ενημέρωσε χτες ότι εντοπίστηκαν ποσότητες ηλιελαίου με παραφινέλαιο. Πρόκειται για το προϊόν με την εμπορική επωνυμία «ΚΟΡΕ SANOLA Ηλιέλαιο» σε συσκευασίες του 1 λίτρου με αριθμό παρτίδας LA220408 και ημερομηνία λήξης 23.09.2009. Παραγωγός εταιρεία είναι η «ΚΟΡΕ ΑΕ» και διακινήθηκε από καταστήματα των σούπερ μάρκετ «Αφοί Βερόπουλοι ΑΕΒΕ».

Ο ΕΦΕΤ - σύμφωνα με την ανακοίνωσή του - ζήτησε από τις επιχειρήσεις την άμεση ανάκληση του προϊόντος, ενώ παράλληλα κάλεσε όσους καταναλωτές έχουν ήδη προμηθευτεί το προϊόν να μην το καταναλώσουν.

Σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν ήδη πουληθεί 200-300 φιάλες από τη συγκεκριμένη παρτίδα, ενώ μέχρι χτες είχαν ανακληθεί 110 φιάλες από τα καταστήματα της αλυσίδας σούπερ μάρκετ. Αξίζει να σημειωθεί ότι στελέχη της αγοράς πιθανολογούν οι συγκεκριμένες ποσότητες να προέρχονται από εκείνες που θεωρητικά είχαν αποσυρθεί όταν ξέσπασε ο θόρυβος με το μολυσμένο με ορυκτέλαιο ηλιέλαιο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ