Κυριακή 26 Οχτώβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
ΠΟΙΚΙΛΗΣ ΥΛΗΣ - ΣΚΑΚΙ
Νέα και Εκδηλώσεις

ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ και οργανωτική επιτυχία είχε το Κύπελλο Πρωταθλητριών Ευρώπης που έληξε την περασμένη Πέμπτη στην Καλλιθέα Χαλκιδικής (Ξενοδοχεία «Αθως» και «Παλλήνη»).

Αγωνίστηκαν 82 ομάδες με 600 σκακιστές και σκακίστριες, εκ των οποίων 23 ήταν με ΕΛΟ πάνω από 2.700, 80 πάνω από 2.600 και 30 σκακίστριες πάνω από 2.400.

Εντύπωση σε Ελληνες και ξένους σκακιστές έκανε το γεγονός των επάθλων που φιλοτέχνησαν ο γνωστός ζωγράφος και σκακιστής Νίκολας Σφήκας και ο καλλιτέχνης γλυπτικής και κεραμικής Βασίλης Βαρδαξής. Τα κύπελλα - εμπνευσμένα από το σπάνιο αρχαίο δοχείο «ΚΑΛΑΘΟΣ» που βρέθηκε σε ανασκαφές στη Μακεδονία - διακοσμήθηκαν με σκακιστικά έργα του Ν. Σφήκα. Μινιατούρες του ιστορικού αυτού θέματος πήραν οι πρώτοι νικητές κατά σκακιέρα, σκαλισμένες με σκακιστικά κομμάτια.

Την κυπελλούχο ομάδα Ευρώπης σε άντρες και γυναίκες, καθώς και τους ανά σκακιέρα διακριθέντες, θα τους αναφέρουμε στο επόμενο φύλλο. Οργανωτές ήταν ο ΑΜΟ «Γαλαξίας» Θεσσαλονίκης και η Ελληνική Σκακιστική Ομοσπονδία.

Ο ΚΟΡΥΦΑΙΟΣ ΡΩΣΟΣ GM και πρώην πρωταθλητής της Ρωσίας Σβίντλερ (17ος στην παγκόσμια κατάταξη ΕΛΟ) έχασε την ευκαιρία να ξανακερδίσει τον επίζηλο τίτλο, όταν στον 10ο και προτελευταίο γύρο, έχασε από τον Αλεξέεφ σε «μινιατούρα» 19 κινήσεων! Ετσι σίγουρος πρωταθλητής αναμένεται ο Αλεξέεφ που έχει 7 β. στους 10 αγώνες, δεύτερος ο Βιτιούγκοφ με 6,5 β., 3.-5. Τιμοφέεβ, Γιακοβένγκο, Σβίντλερ όλοι με 6 β., 6.-7. Μορόζεβιτς, Τομασέφσκι 5,5 β. κ.ά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ