Πέμπτη 18 Σεπτέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΦΟΠΛΙΣΤΕΣ
Διαγκωνίζονται για τις επιδοτήσεις

Με σαπάκια όπως το «Παναγιά Τήνου» (φωτ.) ή το «Δημητρούλα», εφοπλιστές και κυβέρνηση ετοιμάζονται να στήσουν εκ νέου το πανηγύρι των επιδοτήσεων σε βάρος ναυτεργατών και νησιωτών
Με σαπάκια όπως το «Παναγιά Τήνου» (φωτ.) ή το «Δημητρούλα», εφοπλιστές και κυβέρνηση ετοιμάζονται να στήσουν εκ νέου το πανηγύρι των επιδοτήσεων σε βάρος ναυτεργατών και νησιωτών
Δημοσιεύτηκε χτες ο δημόσιος διαγωνισμός για τις λεγόμενες «άγονες γραμμές». Οι ακτοπλόοι εφοπλιστές αμέσως έβγαλαν «τα μαχαίρια» για το ποιος θα πάρει το μεγαλύτερο μερίδιο από τις χοντρές επιδοτήσεις, δηλαδή το «ζεστό χρήμα» που τους δίνει η κυβέρνηση της ΝΔ - μετά από εκείνη του ΠΑΣΟΚ - για να ταξιδεύουν τα «σαπάκια» τους. Να σημειωθεί ότι από το 2000 έως σήμερα 2008, έχουν εισπράξει επιδοτήσεις ύψους 226.822,254 ευρώ! Ομως, τα νησιά παραμένουν ακάλυπτα. Οι ναυτεργάτες μέσα σε καθεστώς βίας, τρομοκρατίας και παραβίασης των Συλλογικών τους Συμβάσεων, «φτύνουν αίμα» για να έχουν εν πλω τα σαπιοκάραβα, και οι επιβάτες πληρώνουν χρυσό ένα ακτοπλοϊκό ταξίδι.

Είναι χαρακτηριστικό του «αλληλοφαγώματος» των εφοπλιστών ότι αμέσως με τη δημοσίευση του διαγωνισμού, ο πρόεδρος της Ενωσης Επιχειρήσεων Ακτοπλοΐας Απ. Βεντούρης έστειλε δήλωση με την οποία εμφανίζεται τιμητής των νησιωτών (!) καταγγέλλοντας τη διαδικασία για αδιαφάνεια. Ισχυρίζεται ότι ο διαγωνισμός ευνοεί την εταιρεία ΣΑΟΣ και ότι είναι «συνέχιση ενός καθεστώτος που καθημερινά υποβαθμίζει την ελληνική ακτοπλοΐα και την οδηγεί στον αφανισμό. Συνέχιση ενός καθεστώτος που καταδικάζει τους ίδιους τους νησιώτες πολίτες σε επιλογές πλοίων τύπου "ΣΑΟΣ" και τύπου "Δημητρούλας"»! Ενώ εξαπολύει νέες απειλές. Ο Απ. Βεντούρης μέσω της εταιρείας του ΣΙ ΛΙΝΚ έχει εισπράξει και ο ίδιος για τα σαπάκια του, τύπου «ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΗΝΟΥ», επίσης χοντρά λεφτά.

Το μόνο που αποδεικνύεται και από αυτήν την υπόθεση είναι το αδιέξοδο αυτής της πολιτικής που αναδεικνύει το εφοπλιστικό κεφάλαιο σε κράτος εν κράτει στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες και η ανάγκη της συσπείρωσης δυνάμεων με τις ταξικές δυνάμεις, οργανωμένος αγώνας για ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες προς όφελος του λαού.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ