Παρασκευή 12 Σεπτέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ
Μέρες αμέτρητες στην ουρά για μια κάρτα

Μεγάλη εξόρμηση - κάλεσμα της Κομματικής Οργάνωσης Αθήνας του ΚΚΕ, αύριο Σάββατο, στις 7.30 μ.μ.

Εξω από τη Διεύθυνση Αλλοδαπών Αθηνών, περιμένοντας για το πολυπόθητο ραντεβού για τη ροζ κάρτα
Εξω από τη Διεύθυνση Αλλοδαπών Αθηνών, περιμένοντας για το πολυπόθητο ραντεβού για τη ροζ κάρτα
Εξω από τη Διεύθυνση Αλλοδαπών Αθηνών στην Πέτρου Ράλλη, εκεί όπου περνούν τα Σαββατοκύριακά τους χιλιάδες μετανάστες περιμένοντας στην ουρά για να βγάλουν ή να ανανεώσουν τη ροζ κάρτα, που θα τους εξασφαλίσει «λίγες στιγμές νόμιμης παραμονής» στην Ελλάδα. Εκεί, όπου αναγκάζονται να πληρώσουν 500 και 1.000 ευρώ στα κυκλώματα «ατζέντηδων» και δικηγόρων για να κλείσουν ένα ραντεβού ή 5 ευρώ για να συμπληρώσουν την αίτησή τους.

Εκεί, στο πλευρό τους θα βρεθούν αύριο, Σάββατο, στις 7.30 μ.μ., μέλη και στελέχη του ΚΚΕ για να εκφράσουν την αμέριστη συμπαράστασή τους και την ταξική τους αλληλεγγύη, πραγματοποιώντας μαζική εξόρμηση - κάλεσμα στο πλαίσιο των πολύμορφων πρωτοβουλιών της Κομματικής Οργάνωσης Αθήνας του ΚΚΕ για τους μετανάστες.

Σε μια αλάνα έξω από τη Διεύθυνση Αλλοδαπών, συγκεντρώνονται κάθε Σάββατο, αμέσως μετά τη δουλειά, περισσότεροι από 2.000 μετανάστες περιμένοντας την Κυριακή, όπου δίνονται τα ραντεβού για τη ροζ κάρτα. Τρώνε και κοιμούνται «κατάχαμα». Δέχονται τις απειλές και - κάποιες φορές - τις «ξυλιές» της αστυνομίας. Κι όλα αυτά τα υπομένουν μπροστά στην ελπίδα να ζήσουν χωρίς κυνηγητό, έστω και για λίγο. «Φοβόμαστε να βγούμε από το σπίτι μας, μήπως μας πιάσουν, μας δείρουν, μας φυλακίσουν ή μας διώξουν», λένε.

Παράλληλα, συνεχίζονται και πληθαίνουν οι πρωτοβουλίες της ΚΟΑ του ΚΚΕ για την οργάνωση κοινού ταξικού αγώνα Ελλήνων και μεταναστών εργατών. Την Παρασκευή στις 8 μ.μ. στα Μέγαρα θα γίνει πλατιά σύσκεψη, σε στέκι μεταναστών, οι οποίοι ζουν σε άθλιες συνθήκες, κοιμούνται ακόμα και μέσα σε κοτέτσια. Την Κυριακή στις 9 το πρωί στον Ωρωπό θα γίνει συγκέντρωση συμπαράστασης σε απολυμένο οικοδόμο Πακιστανό, που δεν του δόθηκαν οι μισθοί δύο χρόνων. Εκεί θα βρεθούν και Ελληνες συνάδελφοί του οικοδόμοι. Την Κυριακή, στις 4 μ.μ., θα γίνει σύσκεψη με μετανάστες εργάτες στα γραφεία του ΚΚΕ στο Αιγάλεω (Δημοκρατίας 34).


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ