Σάββατο 6 Σεπτέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΝΕΟΛΑΙΑ
Με βήμα ταχύ στη μάχη του εισιτηρίου

Με το εισιτήριο στο χέρι και με αισιοδοξία για μαζική συμμετοχή της νεολαίας - και όχι μόνο... - στο Φεστιβάλ, οι Οργανώσεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ οργώνουν το Λεκανοπέδιο.

Η μάχη του εισιτηρίου έχει μεγάλη σημασία για την επιτυχία του Φεστιβάλ, καθώς, όπως είναι γνωστό, η μεγάλη νεολαιίστικη πολιτεία στήνεται χωρίς σπόνσορες και χορηγούς και η προπώληση των εισιτηρίων καλύπτει οικονομικά το μεγαλύτερο μέρος των αναγκών του στησίματος. Παράλληλα, η μάχη του εισιτηρίου δένεται αρμονικά και με την προπαγάνδα του Φεστιβάλ. Το κάλεσμα «θα πάρεις εισιτήρια για το Φεστιβάλ της ΚΝΕ;» πάει μαζί με την αναγγελία των ημερομηνιών του Φεστιβάλ, με την προπαγάνδιση του προγράμματός του.

Θυμίζουμε ότι το εισιτήριο για μία μέρα του Φεστιβάλ κοστίζει 5 ευρώ, ενώ κυκλοφορούν και κάρτες για ολόκληρο το τετραήμερο, που κοστίζουν 15 ευρώ.

Κάθε Οργάνωση βάζει τα πλάνα της, τους στόχους της για την προπώληση, οργανώνει εξορμήσεις, σχεδιάζει ποιους χώρους θα καλύψει, με στόχο πάντα: Να φτάσει όσο το δυνατόν πιο πλατιά στη νεολαία το κάλεσμα στο Φεστιβάλ, να πλημμυρίσει με κόσμο η κόκκινη πολιτεία της Πανεπιστημιούπολης.

Αισιοδοξία στις Οργανώσεις

Με μεγάλο ενθουσιασμό έχει μπει στη μάχη του εισιτηρίου η Οργάνωση Αθήνας της ΚΝΕ, καθώς τα μέλη της νιώθουν ακόμα μεγαλύτερη την ευθύνη τους για το φετινό Φεστιβάλ που είναι αφιερωμένο στα 90 χρόνια του ΚΚΕ. Γι' αυτό και θέλουν σε όλους τους δείκτες που μετρούν την επιτυχία του Φεστιβάλ να βγουν «ασπροπρόσωποι». Οπως σημειώνει ο Γραμματέας της Οργάνωσης Παναγιώτης Παπαγεωργόπουλος, από τις εξορμήσεις που έχουν γίνει μέχρι τώρα, φαίνεται ότι υπάρχει μεγάλη ζήτηση για τα φυλλάδια με το πρόγραμμα του Φεστιβάλ, ενώ το τελευταίο διάστημα μεγαλώνει και η ζήτηση του εισιτηρίου. Από τα μέχρι τώρα δεδομένα, φαίνεται, επίσης, ότι η διακίνηση του εισιτηρίου για την Οργάνωση της Αθήνας μπορεί να ξεπεράσει τα προπέρσινα επίπεδα. Παράλληλα με τις εξορμήσεις, περίπτερα προπαγάνδισης του Φεστιβάλ έχουν στηθεί στο Ν. Ηράκλειο, στην Πετρούπολη και τη Δάφνη.

Αντίστοιχα αισιόδοξη για την κάλυψη του πλάνου προπώλησης είναι και η Οργάνωση Σπουδάζουσας Αθήνας, που με το άνοιγμα των σχολών φέρνει τώρα το μήνυμα του Φεστιβάλ μέσα στα Πανεπιστήμια. Παράλληλα, η Οργάνωση λειτουργεί τρία περίπτερα, όπου διακινείται το εισιτήριο και το πρόγραμμα στην Ομόνοια, στην Ερμού και το Θησείο. «Ιδιαίτερο ενδιαφέρον για το Φεστιβάλ δείχνουν οι εργαζόμενοι σπουδαστές που συναντάμε στα ΤΕΙ», μας είπε ο Γραμματέας της Οργάνωσης ΤΕΙ Λεκανοπεδίου και μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ, Θανάσης Αργυρίου.

Θετικό κλίμα στον κόσμο συναντά η Οργάνωση του Πειραιά, όταν μιλά για το Φεστιβάλ κι εκτιμά ότι όσο πλησιάζουν οι ημερομηνίες διεξαγωγής του τόσο θα ανεβαίνει και η ζήτηση για το εισιτήριο.

Με μαζικές εξορμήσεις διακινεί το εισιτήριο και η Οργάνωση της Αττικής, που βρίσκεται στο 40% της κάλυψης του πλάνου της και εκτιμά ως δυνατή την υπερκάλυψή του. «Φαίνεται ότι το πρόγραμμα του Φεστιβάλ αρέσει πολύ, τόσο οι συναυλίες όσο και όλα τα υπόλοιπα μέρη του», εξηγεί η Ελίνα Χαιρικάκη, μέλος του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ και προσθέτει: «Βρίσκουμε πολύ κόσμο που το περιμένει με ιδιαίτερη χαρά και λόγω του ότι πέρσι δεν έγιναν τετραήμερες εκδηλώσεις στην Αθήνα λόγω των εκλογών».

Περιοδείες

Ξεχωριστές περιοδείες σε εργασιακούς χώρους, διοργανώνει το ΚΣ της ΚΝΕ τις επόμενες μέρες για να μεταφέρει το μήνυμα του Φεστιβάλ. Συγκεκριμένα:

Τη Δευτέρα 8/9, στη 1 το μεσημέρι, στις εγκαταστάσεις και το πιεστήριο της «Ελευθεροτυπίας» θα περιοδεύσει ο Γιάννης Πρωτούλης, Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ και βουλευτής του ΚΚΕ.

Τη Δευτέρα 8/9, στις 7.30 το πρωί, στο «Hondos», θα περιοδεύσει ο Σπύρος Τσιαντής, στέλεχος της ΚΝΕ.

Την Τρίτη 9/9, στις 8 το πρωί, στο κατάστημα «Πλαίσιο», θα περιοδεύσει η Βίκυ Σκουράκη, μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ