Σάββατο 6 Σεπτέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΗΜΟΣ ΑΡΕΘΟΥΣΑΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Χαρίζουν εκτάσεις σε ιδιώτη για αιολικό πάρκο

Την απόφαση καταδικάζει η Αχτιδική Επιτροπή Σταυρού του ΚΚΕ

Τη δυσαρέσκεια των κατοίκων του Δήμου Αρέθουσας έχει προκαλέσει η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου να παραχωρήσει στην εταιρεία «Βόρειοι Ανεμοι» τα αποκλειστικά δικαιώματα εκμετάλλευσης της αιολικής ενέργειας σε εκτάσεις του Δήμου Σταυρού. Την ομόφωνη απόφαση του γαλαζοπράσινου σμβουλίου καταδικάζει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο η Αχτιδική Επιτροπή περιοχής Σταυρού Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ.

Με ανακοίνωσή της, η Αχτιδική Επιτροπή του ΚΚΕ αντιτίθεται στη δημιουργία ιδιωτικών αιολικών πάρκων στο πλαίσιο του συνολικού αγώνα, ενάντια στην προώθηση της ιδιωτικοποίησης - απελευθέρωσης του ενεργειακού τομέα στη χώρα μας. Η Αχτιδική Επιτροπή Σταυρού σημειώνει: «Την ίδια αντίθεση πρέπει να εκδηλώσουν όλοι οι εργαζόμενοι, οι αγρότες του Δήμου Αρέθουσας, όταν γνωρίζουμε ότι, πρώτον, παραχωρούνται εκτάσεις και μάλιστα δασικές. Δεύτερο, οι ιδιώτες χρηματοδοτούνται πλουσιοπάροχα από το κράτος με πάνω από 40% της δαπάνης του έργου. Τρίτο, υποχρεώνεται με νόμο η ΔΕΗ να αγοράζει το παραγόμενο ρεύμα σε υπέρογκες τιμές, εξασφαλίζοντας στο ιδιωτικό κεφάλαιο εύκολο και μεγάλο κέρδος, βουλιάζοντας τη ΔΕΗ και μετακυλίοντας το κόστος στους καταναλωτές με τις υπέρογκες αυξήσεις στο ηλεκτρικό ρεύμα».

«Το ΚΚΕ τάσσεται υπέρ της ανάπτυξης των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, μόνο μέσα από ένα ενιαίο αποκλειστικά Δημόσιο φορέα ενέργειας, για ρεύμα φτηνό για το λαό. Η ενέργεια είναι κοινωνικό αγαθό και όχι εμπόρευμα.

  • Το ΚΚΕ αντιτίθεται στην εκχώρηση δικαιωμάτων παραγωγής ενέργειας από ιδιώτες και διάθεσής της ως εμπορεύματος.
  • Απαιτούμε την αξιοποίηση των εγχώριων πηγών ενέργειας, τη μείωση της ενεργειακής εξάρτησης της χώρας και την εξοικονόμηση ενέργειας.
  • Τη διαφύλαξη της ασφάλειας των κατοίκων και την προστασία του περιβάλλοντος.
  • Λέμε "ναι" στην ανάπτυξη, "όχι" στο ξεπούλημα σε ιδιώτες κερδοσκόπους».

Να ανατρέψουν τις απαράδεκτες αποφάσεις της Δημοτικής Αρχής καλεί τους κατοίκους η Αχτιδική Επιτροπή Σταυρού του ΚΚΕ και να καταδικάσουν μαζικά την πρόθεση της Δημοτικής Αρχής Αρέθουσας να εκχωρήσει σε ιδιωτική εταιρεία τα αποκλειστικά δικαιώματα εκμετάλλευσης της αιολικής ενέργειας σε εκτάσεις του Δήμου.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ