Η όποια αύξηση των κονδυλίων διατεθεί από τον προϋπολογισμό του 2001 στο υπουργείο Υγείας, θα έχει βασικό στόχο την προώθηση των αντιδραστικών μεταρρυθμίσεων στον τομέα της υγείας, που έχουν εξαγγελθεί από τον αρμόδιο υπουργό
Για «ουσιαστικά αυξημένα» κονδύλια στην υγεία έκανε λόγο ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας μετά τη σύσκεψη. Πηγές του υπουργείου διέρρεαν ότι συμφωνήθηκε οι δαπάνες υγείας να είναι αυξημένες κατά 11,3% ως προς τα αντίστοιχα επίπεδα του 2000. Ο Γ. Παπαντωνίου με μεγάλη ευκρίνεια, δήλωσε ότι ο κρατικός προϋπολογισμός του 2001 θα είναι ο μηχανισμός υλοποίησης των μεταρρυθμίσεων στο χώρο της υγείας, αποσιωπώντας όμως το γεγονός ότι πρόκειται για σαφώς αντιδραστικές μεταρρυθμίσεις που κινούνται στον αστερισμό της πολιτικής για την επιβολή «λιγότερου κράτους» και στον τομέα Υγείας - Πρόνοιας.
Επιχειρώντας λοιπόν να εξωραΐσει την κυβερνητική πολιτική, ο υπουργός υποστήριξε «ότι είναι μια κατ' εξοχήν ευκαιρία, η κυβέρνηση αυτή, στο ξεκίνημα της θητείας της, να δώσει μια σημαντική ώθηση για τον εκσυγχρονισμό των δύο βασικών τομέων - της Υγείας και Παιδείας - της εθνικής μας οικονομίας. Οι πιστώσεις του υπουργείου Υγείας εγγράφονται στην προοπτική της υλοποίησης του μεγάλου μεταρρυθμιστικού προγράμματος που έχει ξεκινήσει η κυβέρνηση».
Ο Γ. Παπαντωνίου, δεν παρέλειψε να εκφράσει την ικανοποίησή του για το λύσιμο της απεργίας των ιδιοκτητών δημόσιας χρήσης αυτοκινήτων, για τους οποίους δήλωσε ότι συμπεριφέρθηκαν με μεγάλη υπευθυνότητα. Το σημαντικό για τον υπουργό, σήμερα, είναι πώς η κυβέρνηση θα ξεπεράσει την πετρελαϊκή κρίση, χωρίς να θιγεί το οικοδόμημα της λιτότητας που δημιούργησαν οι πολιτικές της δεκαετίας του '90. Η «υπεύθυνη» - κατά Παπαντωνίου - στάση των ιδιοκτητών δημόσιας χρήσης, αλλά και των άλλων κοινωνικών φορέων, είναι που καθιστά την Ελλάδα και την οικονομία ισχυρές και επιτρέπει στον ελληνικό λαό να διαφυλάξει τις συνολικές κατακτήσεις της προηγούμενης εξαετίας!