Πέμπτη 28 Αυγούστου 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Οι εικαστικοί για την ειρήνη

Μπροστά στη νέα όξυνση των ενδοϊμπεριαλιστικών αντιθέσεων που μόνο ακόμη μεγαλύτερα δεινά για τους λαούς προμηνύει, οι προοδευτικοί εικαστικοί καλλιτέχνες δίνουν και πάλι το «παρών» μέσω της τέχνης τους, ενώνοντας παράλληλα τις δυνάμεις τους με το οργανωμένο φιλειρηνικό κίνημα.

Αποτέλεσμα αυτής της συνεργασίας είναι η έκθεση με τίτλο «Οι εικαστικοί εκθέτουν για την ειρήνη» που συνδιοργανώνουν η Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ), το Επιμελητήριο Εικαστικών Τεχνών Ελλάδας (ΕΕΤΕ) και ο Πολιτισμικός Οργανισμός του Δήμου Αθηναίων (ΠΟΔΑ), από 3 - 16 Σεπτέμβρη, στο Κέντρο Τεχνών του Δήμου Αθηναίων (Β. Σοφίας, Πάρκο Ελευθερίας, στάση μετρό «Μέγαρο Μουσικής»).

Οπως σημειώνει η ΕΕΔΥΕ, η έκθεση πραγματοποιείται στο πλαίσιο της «Ολυμπιάδας Ειρήνης 2008» «και στόχο έχει να προβάλει το Φιλειρηνικό Κίνημα μέσα από την Τέχνη, ενώ παράλληλα επιδιώκει την οικονομική ενίσχυση των δραστηριοτήτων του κινήματος ειρήνης σε εθνικό αλλά και διεθνές επίπεδο, σε μια κρίσιμη για την ανθρωπότητα περίοδο που ο αγώνας για την ειρήνη είναι αναγκαίος όσο ποτέ άλλοτε». Συμμετέχουν πολλοί αξιόλογοι καλλιτέχνες «οι οποίοι πρόθυμα ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση της ΕΕΔΥΕ και με τις προσφορές τους συμβάλλουν στους φιλειρηνικούς αγώνες».

Τα εγκαίνια θα γίνουν στις 3/9, 7.30 μμ και οι ώρες λειτουργίας θα είναι 9 πμ - 1 μμ και 5 μμ - 9 μμ εκτός απογεύματος Κυριακής και Δευτέρας.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ