Τρίτη 26 Αυγούστου 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΔΙΕΘΝΗ
Ν. ΚΟΡΕΑ - ΚΙΝΑ
Δηλώσεις πολύπλευρης συνεργασίας... .

ΣΕΟΥΛ.-- Οι Πρόεδροι Νότιας Κορέας Λι Μιουνγκ Μπακ και Κίνας Χου Ζιντάο συμφώνησαν χτες στη Σεούλ να διευρύνουν τη συνεργασία τους στον πολιτικό, οικονομικό τομέα, καθώς και στο θέμα αποπυρηνικοποίησης της Κορεατικής Χερσονήσου. Στο τέλος της σινο-νοτιοκορεατικής συνάντησης κορυφής, ο Κινέζος ηγέτης ζήτησε την «πλήρη εφαρμογή» της δεύτερης φάσης αποπυρηνικοποίησης της ΛΔ Κορέας που αναφέρεται στη διάλυση των βορειοκορεατικών πυρηνικών εγκαταστάσεων. Ο Νοτιοκορεάτης Πρόεδρος από την πλευρά του είπε πως επίκεντρο των προσπαθειών της Σεούλ είναι η ανάπτυξη διακορεατικών σχέσεων επί της αρχής της ειρηνικής συνύπαρξης και της ευημερίας για την επικράτηση διαρκούς ειρήνης στην περιοχή.

Η επίσκεψη του Κινέζου Προέδρου στη Ν. Κορέα αναμένεται να ολοκληρωθεί σήμερα. Είναι η τρίτη σινο-κορεατική συνάντηση κορυφής από τον περασμένο Μάη, οπότε ο νεοεκλεγείς τότε Νοτιοκορεάτης Πρόεδρος είχε μεταβεί στο Πεκίνο δίνοντας όρκους κοινής «στρατηγικής εταιρικής συνεργασίας».

Ας σημειωθεί πως η επίσκεψη του Κινέζου Προέδρου στη Σεούλ συνέπεσε με την πραγματοποίηση των καθιερωμένων κοινών στρατιωτικών γυμνασίων ΗΠΑ - Ν. Κορέας, που κάθε φορά προκαλούν την εύλογη αντίδραση της ΛΔ Κορέας.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ