Τρίτη 19 Αυγούστου 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
Μεγάλα παγκόσμια ρεκόρ

Η Τζαμάικα είχε την τιμητική της στα σπριντ (100 μέτρα) το περασμένο Σαββατοκύριακο στο Πεκίνο. Την αρχή έκανε στους άνδρες ο Ουσέιν Μπολτ που έκανε παγκόσμιο ρεκόρ στον τελικό με το απίστευτο 9.69 και έγινε ο πρώτος άνθρωπος στην ιστορία που κατεβαίνει από τα 9.70! Και όμως, ο γρηγορότερος άνθρωπος στον πλανήτη δήλωσε πως δεν τον ένοιαζε το παγκόσμιο ρεκόρ: «Αυτό που ήθελα ήταν να τρέξω γρήγορα και να κερδίσω το χρυσό μετάλλιο. Ούτε καν είχα στο μυαλό μου το μεγάλο ρεκόρ», είπε μετά την κούρσα ο 22χρονος σπρίντερ.

Οι επιτυχίες της χώρας της ρέγκε μουσικής συνεχίστηκαν και στις γυναίκες αφού τρεις Τζαμαϊκανές ήταν στο βάθρο! Πρώτη με το εντυπωσιακό 10.78 ήταν η Σέλι Αν Φρέιζερ και ακολούθησαν η Σέρον Σίμπσον και η Κέρον Στιούαρτ.

  • Ο Μαρκ Φελπς έγραψε ιστορία στην κολύμβηση αφού κατέκτησε οκτώ χρυσά μετάλλια, ένα παραπάνω από τη Μαρκ Σπιτς που στην Ολυμπιάδα του Μονάχου το 1972 ήταν ο θριαμβευτής.
  • Στον τελικό του τένις ο Ναδάλ, κορυφαίος στην παγκόσμια κατάταξη, κέρδισε με 3-0 σετ τον Χιλιανό Γκονζάλες.
  • Η Ισιμπάεβα πέτυχε παγκόσμιο ρεκόρ στο επί κοντώ με 5.05 και πλέον μπορεί να θεωρηθεί η κορυφαία του αθλήματος όλων των εποχών.

Κορυφή σελίδας
Διακήρυξη της ΚΕ του ΚΚΕ για τη συμπλήρωση 80 χρόνων από το τέλος του Β' Παγκοσμίου Πολέμου και την Αντιφασιστική Νίκη των Λαών
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ