Τρίτη 12 Αυγούστου 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
Διακρίσεις... διά θαλάσσης

Πολύ καλή ήταν η χτεσινή εμφάνιση του Ανδρέα Χρήστου

Eurokinissi

Πολύ καλή ήταν η χτεσινή εμφάνιση του Ανδρέα Χρήστου
Διά θαλάσσης ήρθαν τα περισσότερα χαμόγελα για την ελληνική αποστολή στο Πεκίνο αφού τα υδάτινα σπορ καθώς και η πυγμαχία έφεραν και τα πρώτα αξιόλογα αποτελέσματα.

ΚΩΠΗΛΑΣΙΑ: Κουπί... για τελικό

Η αρχή έγινε στην κωπηλασία και συγκεκριμένα στο αγώνισμα του διπλού σκιφ ελαφρών βαρών όπου το δίδυμο Πολύμερος - Μούγιος επιβεβαίωσαν τον τίτλο τους σαν φαβορί για ένα μετάλλιο, αφού πέρασαν απευθείας στα ημιτελικά κατακτώντας τη δεύτερη θέση στην προκριματική τους σειρά. Πρώτο ήταν το γερμανικό πλήρωμα αποτελούμενο από τους Πέρτσεϊζ - Χάντερ που θεωρούνται και εκ των βασικών αντιπάλων του ελληνικού διδύμου. Ο ημιτελικός του αγωνίσματος θα διεξαχθεί την Πέμπτη το πρωί κάτι που βολεύει του δυο αθλητές, αφού θα έχουν χρόνο να ξεκουραστούν.

Η κωπηλασία όμως πρόσφερε και την καινούργια διάκριση για τα ελληνικά χρώματα καθώς στο μονό σκιφ ελαφρών βαρών πέρασε στον ημιτελικά, αφού ύστερα από πολύ καλή κούρσα πήρε την 3η θέση στην προκριματική σειρά. Ας σημειωθεί ο Χρήστου κλήθηκε ν' αλλάξει αγώνισμα πριν από περίπου δύο μήνες και σφράγισε τη συμμετοχή του στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου πάνω στο... νήμα, αφού ένας Κινέζος πρωταθλητής είχε προκριθεί σε δύο αγωνίσματα και επέλεξε να αποσυρθεί από το απλό σκιφ ανδρών, με αποτέλεσμα ο Ελληνας κωπηλάτης να είναι βάσει χρόνου ο πρώτος επιλαχών. Ο ημιτελικός στο απλό σκιφ θα διεξαχθεί την Τετάρτη το πρωί.

ΚΑΝΟΕ ΚΑΓΙΑΚ: Στον ημιτελικό ο Τσακμάκης

Την πολύ καλή κατάσταση στην οποία βρίσκεται τον τελευταίο καιρό επιβεβαίωσε και στο Πεκίνο ο Χρήστος Τσακμάκης που στην κατηγορία C1 του ΚΑΝΟΕ ήταν εντός της πρώτης 12άδας που θα συμμετάσχει στον σημερινή ημιτελικό. Στην πρώτη προκριματική κούρσα, ο Ελληνας πρωταθλητής κατατάχτηκε 10ος με επίδοση 91:53 και στη δεύτερη ήταν πέμπτος με επίδοση 86:01 αποτελέσματα που ήταν ικανά για να του δώσουν την πρόκριση. Ο ίδιος δηλώνει αισιόδοξος και για τη σημερινή του μάχη ενώ ας σημειωθεί ότι στον τελικό του αγωνίσματος που θα διεξαχθεί επίσης σήμερα προκρίνονται οι οκτώ από τους 12 συμμετασχόντες στον ημιτελικό.

ΙΣΤΙΟΠΛΟΪΑ: Καλή αρχή για Κακλαμανάκη

Εχοντας σαν όπλο την εμπειρία του, ο Νίκος Κακλαμανάκης έκανε πολύ καλή αρχή στο αγώνισμα με σκάφη της νέας κατηγορίας RS:X, καθώς μετά την ολοκλήρωση των πρώτων δύο ιστιοδρομιών, βρίσκεται στην 5η θέση της γενικής κατάταξης με 12 βαθμούς ποινής. Εξαλλου, η κατάσταση στα υπόλοιπα πληρώματα που συμμετέχουν έχει ως εξής.: Κατηγορία ΦΙΝ 6η ιστιοδρομία: Παπαθανασίου 15η θέση (15 βαθμούς ποινής). Κατηγορία 470: Κοσματόπουλος - Παπαδόπουλος 17η θέση (32βπ). Κατηγορία Yngling: Μπεκατώρου - Παπαδοπούλου - Κραβιώτη 10η θέση (36βπ). κατηγορία RSX γυναικών: Αντωνία Φράι 16η θέση (30.6 βπ).

ΠΥΓΜΑΧΙΑ: Στους «16» ο Γαζής

Τη νίκη - πρόκριση με 7 - 2 στα σημεία πέτυχε ο Γιώργος Γαζής επί του Χέρι Σαλίκου Μπιέμπε από τη Δημοκρατία του Κονγκό, για τη φάση των «32» της κατηγορίας των 75 κιλών της. Ο Γαζής θα αντιμετωπίσει το επόμενο Σάββατο τον Κάρλος Γκονγκόρα από το Εκουαδόρ στη φάση των «16».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ