Παρασκευή 8 Αυγούστου 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Εκδηλώσεις αντιστασιακών
  • Το Παράρτημα Ελευσίνας και Πέριξ της ΠΕΑΕΑ διοργανώνει εκδήλωση τιμής προς τους 50 εκτελεσμένους ήρωες αγωνιστές της Αγίας Σωτήρας, την Κυριακή 10 Αυγούστου, στη ρεματιά της Αγίας Σωτήρας, που ήταν ο τόπος της εκτέλεσής τους, στις 10.30 το πρωί. Πούλμαν θα αναχωρήσει στις 9.30 από το δημοτικό πάρκινγκ της Ελευσίνας.
  • Ο Σύλλογος των Απανταχού Σαϊδονιτών και το Τοπικό Συμβούλιο Σαϊδόνας διοργανώνουν την καθιερωμένη ετήσια εκδήλωση τιμής και μνήμης των αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης και του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας, στη Σαϊδόνα, την Κυριακή 10 Αυγούστου και ώρα 11 το πρωί.
  • Συνεστίαση πραγματοποιεί το Παράρτημα ΠΕΑΕΑ και ο Σύλλογος Φίλων και Απογόνων Εθνικής Αντίστασης και ΔΣΕ Ναυπάκτου - Δωρίδας, σήμερα Παρασκευή 8 Αυγούστου και ώρα 9 μ.μ. στο εστιατόριο «Ο Αρης» στη Χιλιαδού Δωρίδας.
  • Τα Παραρτήματα Χανίων της ΠΕΑΕΑ και του Συλλόγου Απογόνων και Φίλων της Εθνικής Αντίστασης και του ΔΣΕ, την Κυριακή 10 Αυγούστου στις 10.30 π.μ., οργανώνουν εκδήλωση μνήμης στη θέση «ΑΝΑΒΟ» στην περιοχή των Φλωρίων, όπου δυνάμεις του εφεδρικού ΕΛΑΣ Παλαιών Ρουμάτων μαζί με μόνιμους ΕΛΑΣίτες και πατριώτες αγωνιστές από το Σέλινο, με επικεφαλής τον Γιώργη Σπανουδάκη (Καπετάν Χειμώνα), έδωσαν συντριπτικό χτύπημα σε φάλαγγα γερμανικών αυτοκινήτων και τους προκάλεσαν σοβαρές απώλειες.

Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org