Πέμπτη 10 Ιούλη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΜΕΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
Αποσιωπούν τις θέσεις του ΚΚΕ

Πολύ υψηλά είναι τα ποσοστά προβολής της κυβέρνησης και της ΝΔ στα κεντρικά δελτία ειδήσεων, σύμφωνα με τα στοιχεία του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης για το μήνα Μάη του 2008. Η τηλεοπτική «άνοδος» της ΝΔ όχι μόνο στην κρατική τηλεόραση αλλά και σ' όλους τους μεγάλους ιδιωτικούς τηλεοπτικούς σταθμούς, φαίνεται μέσα από το σχετικό πίνακα. Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι χαμηλά είναι τα ποσοστά του ΚΚΕ, σε αντίθεση με τα ποσοστά του ΣΥΝ, που παρουσιάζονται αυξημένα, σε όλους τους τηλεοπτικούς σταθμούς. Για μία ακόμη φορά αποδεικνύεται ότι οι υπεύθυνοι των τηλεοπτικών σταθμών επιχειρούν συστηματικά να αποσιωπούν τις θέσεις και τις προτάσεις του ΚΚΕ.

Πάντως τα δύο μεγάλα κόμματα εξακολουθούν να είναι οι «πρωταγωνιστές» των δελτίων ειδήσεων, εάν και τα ποσοστά της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι μικρότερα σε σχέση με όλη την προηγούμενη περίοδο.

Το ΚΚΕ, ενώ είναι το τρίτο κόμμα της Βουλής, τα ποσοστά της προβολής του είναι μικρότερα από του ΣΥΝ, σύμφωνα με τα στοιχεία του ΕΣΡ. Για παράδειγμα στο MEGA το ποσοστό του ΚΚΕ είναι 7,43% και του ΣΥΝ 13,82%, στον ΑΝΤΕΝΝΑ του ΚΚΕ 7,47 και του ΣΥΝ 10,10%. Πολύ χαμηλό είναι το ποσοστό του ΚΚΕ στο ALTER, που φθάνει μόλις το 3,75%. Ο πρόεδρος του ΕΣΡ Ιωάννης Λασκαρίδης είπε ότι θα κληθούν σε ακρόαση εκπρόσωποι του σταθμού.

Από τα στοιχεία επίσης του ΕΣΡ φαίνεται ότι σε σχέση με την κοινοβουλευτική του δύναμη, υψηλά είναι τα ποσοστά προβολής του ΛΑ.Ο.Σ που για παράδειγμα στον ΑΝΤΕΝΝΑ φθάνουν στο 5,71%.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ