Τρίτη 8 Ιούλη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΘΡΙΑΣΙΟ-ΔΡΟΜΟΚΑΪΤΕΙΟ
Αλληλεγγύη του ΚΚΕ στους εργαζόμενους

Παρέμβαση στη διοίκηση του Θριάσιου νοσοκομείου καθώς και στην εκπρόσωπο της εταιρείας «Ανοδική» για τις απροκάλυπτες παραβάσεις σε βάρος των εργαζομένων έκανε αντιπροσωπεία του ΚΚΕ με επικεφαλής τον Γ. Γκιόκα στη διάρκεια περιοδείας την περασμένη Παρασκευή.

Η «Ανοδική» και οι θυγατρικές της, που έχουν αναλάβει την καθαριότητα, τη φύλαξη και τη σίτιση στο Θριάσιο νοσοκομείο, παραβιάζουν συστηματικά τις συλλογικές συμβάσεις και ακόμα και την εργατική νομοθεσία, όπως καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι.

Αντιπροσωπεία του ΚΚΕ αποτελούμενη απ' τη βουλευτή Λίλα Καφαντάρη, τον Μιχάλη Σελέκο, δημοτικό σύμβουλο Χαϊδαρίου και τη Λέτα Μεθωνιού, απ' την Αχτίδα Υγείας-Πρόνοιας της ΚΟΑ του ΚΚΕ, βρέθηκε κοντά και στους εργαζόμενους του Δρομοκαΐτειου ψυχιατρείου, που ξεκίνησαν χτες νέο κύκλο κινητοποιήσεων με το συμβολικό χτίσιμο της πύλης του ψυχιατρείου.

Οι εργαζόμενοι διεκδικούν την πρόσληψη προσωπικού καθώς είναι κενές 800 απ' τις 1.400 προβλεπόμενες θέσεις με αποτέλεσμα μια νοσηλεύτρια να περιθάλπει 40 ασθενείς, να μην βγαίνουν οι κανονικές άδειες και να οφείλονται χιλιάδες ρεπό.

Η αντιπροσωπεία του ΚΚΕ εξέφρασε τη συμπαράστασή της στους εργαζόμενους και ζήτησε την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού. Επίσης ζήτησε να σταματήσει η εκχώρηση - που γίνεται στα πλαίσια της αποασυλοποίησης - τομέων στους επιχειρηματίες και να γίνει αναβάθμιση των κλινικών του ψυχιατρείου.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ