Σάββατο 5 Ιούλη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ - ΦΟΡΕΙΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ
Στο Θριάσιο θα συνεχίσουν να ζουν με τα σκουπίδια

Με προκλητική για το λαό της περιοχής φιέστα εγκαινιάστηκε χτες η επέκταση του ΧΥΤΑ Ανω Λιοσίων

Τη συνέχιση της πολιτικής που φορτώνει όλα τα σκουπίδια της Αττικής στις πλάτες του λαού των Ανω Λιοσίων και του Θριασίου Πεδίου για αρκετά χρόνια ακόμα «εγκαινίασαν» χτες κυβέρνηση και φορείς της Αυτοδιοίκησης και μάλιστα με φιέστες και παράτες. Η έναρξη λειτουργίας της Α΄ φάσης του Β΄ Χώρου Υγειονομικής Ταφής Απορριμμάτων, ο οποίος είναι επέκταση του παλιού, αν και ανήκει στα διοικητικά όρια του δήμου Φυλής αποτέλεσε χτες το πρωί αφορμή για να σκηνοθετηθεί στο χώρο της χωματερής των Ανω Λιοσίων ολόκληρη φιέστα για τις τηλεοπτικές κάμερες. Μια επέκταση ενάντια στη θέληση του λαού των Ανω Λιοσίων και συνολικά του Θριάσιου, που ζουν εδώ και 40 χρόνια με τα σκουπίδια της Αττικής. Αποτέλεσμα μιας ταξικής αλλά και αδιέξοδης πολιτικής που έχουν ακολουθήσει εδώ και χρόνια οι κυβερνήσεις ΝΔ και ΠΑΣΟΚ και οι εκπρόσωποί τους στην Αυτοδιοίκηση.

Χαρακτηριστικό αυτής της αδιέξοδης πολιτικής αποτελεί το γεγονός που παραδέχτηκαν και οι ίδιοι οι αρμόδιοι χτες, ότι ο νέος ΧΥΤΑ με λεκάνη απόθεσης απορριμμάτων 350 στρέμματα, έχει διάρκεια ζωής το πολύ τρία χρόνια, καθώς θα συνεχίσει να δέχεται περίπου 6.500 τόνους σκουπιδιών τη μέρα!

Αυτά τα διαχρονικά αδιέξοδα όμως στρώνουν και το δρόμο για να προωθηθούν τα καρκινογόνα σχέδια της Καύσης. Δεν είναι τυχαίο ότι ο πρόεδρος του ΕΣΔΚΝΑ Νίκος Χιωτάκης ανακοίνωσε χτες στην ομιλία του ότι μελέτη του Συνδέσμου για αξιολόγηση νέων μεθόδων επεξεργασίας απορριμμάτων μεταξύ άλλων πρόκρινε και το σενάριο για Εγκατάσταση Βιολογικής Ξήρανσης 700.000 τόνων απορριμμάτων ετησίως στα Ανω Λιόσια. Μέθοδο που στην πράξη οδηγεί στην καύση απορριμμάτων.

Χτες, λοιπόν, στήθηκε από την κυβέρνηση, φορείς της Αυτοδιοίκησης και την κατασκευάστρια κοινοπραξία, μια προκλητική για το λαό της περιοχής φιέστα. Ο χώρος της χωματερής στα Ανω Λιόσια μεταμορφώθηκε. Με τα βουνά σκουπιδιών που μέχρι προχτές καίγονταν, απλώνοντας σύννεφα διοξίνης, να έχουν καλυφτεί μαζί με τις μυρωδιές. Οι δρόμοι στρώθηκαν και στήθηκε και μια μεγάλη σκηνή με κλιματισμό για δεξίωση! Από εκεί ο υφυπουργός Εσωτερικών Θ. Νάκος «υποσχέθηκε» στο λαό της περιοχής ότι θα συνεχίσουν να ζουν με τα σκουπίδια της Αττικής, καθώς ξεκαθάρισε ότι η κυβέρνηση θα εφαρμόσει το περιφερειακό σχεδιασμό που στέλνει στα Ανω Λιόσια το 90% των απορριμμάτων.

Τα εγκαίνια - φιέστα της κυβέρνησης της ΝΔ κατήγγειλε με χτεσινή της ανακοίνωση και η «Λαϊκή Αγωνιστική Ενότητα».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ