Σάββατο 28 Ιούνη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΠΑΙΔΕΙΑ
Ρυθμίσεις για το διορισμό εκπαιδευτικών

Αναπαράγοντας τα αδιέξοδα, το υπουργείο Παιδείας προωθεί στη Βουλή ρυθμίσεις για το διορισμό των αναπληρωτών. Η πραγματική διέξοδος για το ζήτημα των διορισμών, που οδηγεί και σε αναβάθμιση της εκπαιδευτικής διαδικασίας, περνά από τη μείωση μαθητών ανά τμήμα, ετήσια επιμόρφωση των εκπαιδευτικών, κατάργηση των ελαστικών εργασιακών σχέσεων, ανάγκες που, αν ικανοποιηθούν, απαιτούν ικανούς διορισμούς στην εκπαίδευση. Στην πραγματικότητα, το υπουργείο προσθέτει μία ακόμα κατηγορία στους πίνακες εκπαιδευτικών που περιμένουν διορισμό, ενώ επιχειρεί να εμφανίσει ένα φιλολαϊκό προφίλ με θετικές ρυθμίσεις για κάποιες κατηγορίες εκπαιδευτικών.

Ανάμεσα σε άλλα η ρύθμιση προβλέπει ότι ο εκπαιδευτικός που συμπληρώνει 24 μήνες πραγματικής προϋπηρεσίας, είναι επιτυχών σε οποιονδήποτε διαγωνισμό εκπαιδευτικών του ΑΣΕΠ και διαθέτει παιδαγωγική επάρκεια, για τους κλάδους και ειδικότητες που απαιτείται, διορίζεται στη δημόσια εκπαίδευση.

Για το σχολικό έτος 2008-2009 θα διοριστούν όλοι οι εκπαιδευτικοί οι οποίοι θα έχουν τις παραπάνω προϋποθέσεις. Κατ' εξαίρεση, οι εκπαιδευτικοί οι οποίοι συμπληρώνουν την 30-6-2008 τριάντα μήνες πραγματικής προϋπηρεσίας, ανεξαρτήτως του αν είναι επιτυχόντες ή όχι σε διαγωνισμό εκπαιδευτικών του ΑΣΕΠ, και εφόσον διαθέτουν ή θα αποκτήσουν παιδαγωγική επάρκεια, για τους κλάδους και ειδικότητες που απαιτείται, διορίζονται εντός πενταετίας στη δημόσια εκπαίδευση, σύμφωνα με τις ανάγκες της υπηρεσίας. Στους διορισμούς διατηρείται η ποσόστωση 60% από τους πίνακες διοριστέων του ΑΣΕΠ και 40% από τον πίνακα με πραγματική προϋπηρεσία. Κατά τις τοποθετήσεις των εκπαιδευτικών προηγούνται όσοι συμπληρώνουν στις 30 Ιούνη τριάντα μήνες πραγματικής προϋπηρεσίας, έπονται οι εκπαιδευτικοί που συμπληρώνουν 24 μήνες πραγματικής προϋπηρεσίας και ακολουθούν οι διορισμοί των ποσοστών 40% και 60%.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ