Παρασκευή 20 Ιούνη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΜΕΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
Τα πουλιά και το ψάρι

Απ' την ταινία «Τα πουλιά», του Αλφρεντ Χίτσκοκ
Απ' την ταινία «Τα πουλιά», του Αλφρεντ Χίτσκοκ
Την ταινία - θρίλερ «Τα πουλιά» του μετρ του είδους Αλφρεντ Χίτσκοκ θα προβάλει απόψε - δυστυχώς, τις πρώτες πρωινές ώρες - στις 02.15 το ALTER.

Η Μέλανι Μίτσελ, ένα διάσημο πλουσιοκόριτσο από το Σαν Φρανσίσκο, γνωρίζει τον Μιτς Μπρένερ σε ένα κατάστημα ζώων. Τον επισκέπτεται σε μια μικρή παραλιακή πόλη, όπου συνηθίζει να περνάει τα Σαββατοκύριακά του με τη μητέρα και την αδελφή του. Ενώ όλα φαίνεται να κυλούν ήσυχα, αρχίζουν να συμβαίνουν περίεργα πράγματα. Τα πουλιά αρχίζουν να επιτίθενται μαζικά και βίαια στους κατοίκους. Παίζουν: Τάιπι Χέντρεν, Ροντ Τέιλορ, Τζέσικα Τάντι, Βερόνικα Καρτράιτ, Εθέλ Γκρίφις.

«Το ψάρι του πάθους». Κοινωνική ταινία σε σκηνοθεσία Τζον Σέιλς.

Η Μέι Αλις, μια σταρ τηλεοπτικής σαπουνόπερας, μένει παραπληγική, ύστερα από ένα αυτοκινητικό ατύχημα. Απελπισμένη, αποσύρεται στο σπίτι της παιδικής της ηλικίας, στην εξοχή της Λουιζιάνας. Είναι ένας μικρός παράδεισος μέσα στα καταπράσινα μπαγιού. Ομως, η Μέι Αλις δε βρίσκει την ησυχία της. Οι διάφορες νοσοκόμες που προσλαμβάνει δεν έχουν την υπομονή και τη βούληση να της συμπαρασταθούν. Και η ίδια είναι επιθετική, αντιπαθητική, εξοργιστική. Τις διώχνει όλες, μία, μία. Αποσύρεται όλο και περισσότερο στον εαυτό της και στη βαθιά απαισιοδοξία της. Προσλαμβάνει άλλη μια κοπέλα, την Σαντέλ, που είναι πιο επίμονη και υπομονετική. Διαφεύγει και εκείνη από έναν άντρα και μια ιδιαίτερα κακή ζωή...

Ο Σέιλς μελετάει τις ψυχο-κοινωνικές αντιθέσεις. Λευκή - μαύρη, πλούσια - φτωχή, καλλιτέχνης - αμόρφωτη, κακομαθημένη - ταλαιπωρημένη. Οι δυο γυναίκες στέκονται αντιμέτωπες, δοκιμάζονται ως προς τις αντοχές τους, την καταστροφή ή την οικοδόμηση ενός μέλλοντος ανθρώπινου και προσαρμοσμένου στις δυνατότητές τους. Μια αληθινά ανθρωπιστική ταινία, ουσιαστική και όχι συγκαλυπτική, που την υπηρετούν εξαιρετικοί ηθοποιοί. Παίζουν: Μαίρη Μακ Ντόνελ, Αλφι Γούνταρντ, Ντέιβιντ Στράδερν, Αντζελα Μπάσετ (ΕΤ-1, 24.00).


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ