Κυριακή 1 Ιούνη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΦΑΡΜΑΚΟ
Με αποφασιστικότητα στην αυριανή απεργία

Απεργία για την κλαδική Σύμβαση και από τους Λογιστές στις 13 του Ιούνη, με απόφαση της ταξικής τους Ομοσπονδίας

Αισιόδοξα για τη συμμετοχή των εργαζομένων στην αυριανή 24ωρη απεργία που έχει κηρύξει η Ομοσπονδία Φαρμάκου (ΟΕΦΣΕΕ) είναι τα μηνύματα που έρχονται από τους τόπους δουλειάς, καθώς ολοκληρώθηκαν οι εξορμήσεις και οι πλατιές συνδικαλιστικές συσκέψεις σε όλη τη χώρα. Την ίδια ώρα, οι Λογιστές σε όλη τη χώρα προσθέτουν τη δική τους φωνή στο απεργιακό μέτωπο για τις κλαδικές Συμβάσεις, καθώς η ταξική τους Ομοσπονδία έχει ήδη αποφασίσει την κήρυξη απεργίας στις 13 του Ιούνη, με συγκέντρωση στην πλατεία Κάνιγγος στις 11 π.μ.

Οι εργαζόμενοι στο Φάρμακο και τα συναφή επαγγέλματα δίνουν τη μάχη ενάντια στην αντιασφαλιστική πολιτική της κυβέρνησης, για την προστασία του επικουρικού τους Ταμείου (ΤΕΑΥΦΕ) και την υπογραφή ικανοποιητικής κλαδικής Σύμβασης. Η αυριανή απεργιακή συγκέντρωση στην Αθήνα έχει οριστεί για τις 10.30 π.μ., έξω από τα γραφεία της Ομοσπονδίας (Χαλκοκονδύλη 56).

Οπλο στα χέρια των εργαζόμενων

Η αυριανή απεργία αποτελεί όπλο στα χέρια των εργαζόμενων, καθώς στις 12 του Ιούνη έχει καθοριστεί η επόμενη, τρίτη κατά σειρά διαπραγματευτική συνάντηση με τους εκπροσώπους του Συνδέσμου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδας (ΣΦΕΕ) για την κλαδική Σύμβαση. Η προκλητικότητα των φαρμακοβιομηχάνων, οι οποίοι την τριετία 2004-2006 είχαν μέση ετήσια αύξηση κερδών της τάξης του 24%, ξεπερνάει κάθε όριο.

Στην τελευταία συνάντηση (23/5), αξίωσαν την κατάργηση του 5ημέρου που προβλέπει η σύμβαση (40 ώρες εργασία Δευτέρα έως Παρασκευή) για να μπορούν να εκμεταλλεύονται τους εργαζόμενους από Τρίτη έως Σάββατο, με στόχο την παραπέρα ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων. Ζήτησαν ακόμα την υπογραφή διετούς σύμβασης εργασίας, χαρακτηρίζοντας «πάρα πολύ καλή» τη σύμβαση που υπέγραψε η ΓΣΕΕ. Και πρότειναν ένα ευρώ «αύξηση», μόνο στην περίπτωση που οι εργαζόμενοι αποδεχτούν το σύνολο των αξιώσεών τους!

Στο άλλο μέτωπο, αυτό της Κοινωνικής Ασφάλισης, οι συνέπειες για το ΤΕΑΥΦΕ από το νόμο Πετραλιά είναι τεράστιες για τις συντάξεις και τις άλλες ασφαλιστικές παροχές προς τους εργαζόμενους. Το ΤΑΕΥΦΕ έχει σήμερα πλεόνασμα γύρω στα 280 εκατομμύρια ευρώ. Συμπληρώνοντας το έργο του ΠΑΣΟΚ, η κυβέρνηση σήμερα της ΝΔ, με το νέο νόμο, οδηγεί σε μειώσεις των συντάξεων που ουσιαστικά ξεπερνούν σε ποσοστό το 80%. Κι αυτό ενώ, από τότε που καταργήθηκε ο κοινωνικός πόρος, το κράτος χρωστάει στο ΤΕΑΥΦΕ πάνω από 25 δισεκατομμύρια δραχμές, τα οποία δεν έδωσε ποτέ!

Στους δρόμους και οι Λογιστές

Η κλαδική Σύμβαση, η πολιτική της ακρίβειας και το ζήτημα της Κοινωνικής Ασφάλισης βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της απεργιακής μάχης που δίνει και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Λογιστών. Στο δρόμο για την κινητοποίηση στις 13 Ιούνη, η ΠΟΛ σχεδιάζει συγκέντρωση στα γραφεία της Ενωσης Λογιστών της Αθήνας (Κάνιγγος 27) και πορεία στα γραφεία του ΣΕΒ, την Πέμπτη 5 Ιούνη, στις 7 μ.μ.

Τέλος, σύσκεψη για την πορεία της κλαδικής σύμβασης και το συντονισμό της δράσης των εργαζομένων, διοργανώνουν την Τετάρτη, 4 Ιούνη, στις 8 το βράδυ, ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας και το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων. Στη σύσκεψη που θα γίνει στα γραφεία των εμποροϋπαλλήλων (πλ. Μητροπόλεως 10) καλούνται να συμμετέχουν επιχειρησιακά και κλαδικά σωματεία του εμπορίου και των υπηρεσιών.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ