Παρασκευή 30 Μάη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΦΟΡΕΩΝ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ
Αγωνιστικές πρωτοβουλίες για το ζήτημα της Υγείας

Παράσταση διαμαρτυρίας στο τοπικό ΙΚΑ και συγκέντρωση στο Παράρτημα των οικοδόμων το απόγευμα της Δευτέρας

Σε άμεσες δράσεις για το μεγάλο πρόβλημα της υγειονομικής φροντίδας των κατοίκων της Ηλιούπολης προχωράει το Συντονιστικό φορέων της περιοχής, με πρωτοβουλία του τοπικού παραρτήματος του Συνδικάτου Οικοδόμων και με αφορμή τις διαπιστωμένες ελλείψεις προσωπικού στο ΙΚΑ Ηλιούπολης, που καλύπτει τις ανάγκες 70.000 και πλέον ασφαλισμένων.

Το παράρτημα του Συνδικάτου Οικοδόμων κάλεσε τους μαζικούς φορείς της περιοχής σε συντονισμό. Σε συνάντηση με το Σωματείο συνταξιούχων ΙΚΑ Ηλιούπολης, το Σύλλογο Γυναικών Ηλιούπολης και το Σύλλογο γονέων και κηδεμόνων, κατέληξαν σε συγκεκριμένες αγωνιστικές πρωτοβουλίες με πρώτη τη διοργάνωση παράστασης διαμαρτυρίας στο ΙΚΑ Ηλιούπολης, τη Δευτέρα 2 Ιουνίου. Την ίδια μέρα, στις 7.30 μ.μ., οι φορείς καλούν τους εργαζόμενους της Ηλιούπολης σε συγκέντρωση στο παράρτημα του Συνδικάτου Οικοδόμων, προκειμένου να γίνει ενημέρωση σχετικά με την κατάσταση στο ΙΚΑ της περιοχής, να συζητηθούν πλατιά οι στόχοι πάλης και να αποφασιστούν τα επόμενα αγωνιστικά βήματα για το θέμα της Υγείας.

Το Συντονιστικό των φορέων διεκδικεί:

  • Κάλυψη των αναγκών σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του ΙΚΑ για να μην υπάρχουν λίστες και αναμονές.
  • Ιδρυση Κέντρου Υγείας αστικού τύπου στην περιοχή, που θα λειτουργεί με δημόσιο και δωρεάν χαρακτήρα. Θα καλύπτει όλες τις ανάγκες της πρωτοβάθμιας φροντίδας. Θα εξασφαλίζει δωρεάν εξετάσεις για ανέργους, μετανάστες, ανασφάλιστους και των οικογενειών τους. Θα έχει όλες τις βασικές ιατρικές και άλλες επιστημονικές ειδικότητες. Ιδιαίτερα εκείνες που σχετίζονται με την πρόληψη και αποκατάσταση (γενικοί γιατροί, παθολόγοι, γιατροί εργασίας, Κοινωνικής Ιατρικής, ψυχολόγοι, οδοντίατροι, οδοντοτεχνίτες, νοσηλευτές, μαίες, κοινωνικοί λειτουργοί, φυσικοθεραπευτές, εργοθεραπευτές, κλπ.). Θα δείχνει ιδιαίτερη φροντίδα για την προστασία της γυναίκας σε όλη τη διάρκεια της αναπαραγωγικής ηλικίας μέσω των υπηρεσιών προληπτικής ιατρικής που διαθέτει. Θα εφαρμόζει προγράμματα προγεννητικού ελέγχου, οικογενειακού προγραμματισμού και στήριξης των οικογενειών με ανάπηρο παιδί. Θα εφαρμόζει προγράμματα για βοήθεια και νοσηλεία στο σπίτι για ηλικιωμένους, ανάπηρους, χρονίως πάσχοντες.
  • Αποκλειστικά δημόσιο, ενιαίο, δωρεάν, καθολικό σύστημα Υγείας - Πρόνοιας, που να καλύπτει πλήρως τις ανάγκες των λαϊκών οικογενειών.
  • Κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δραστηριότητας στον τομέα Υγείας - Πρόνοιας.

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ