Τετάρτη 27 Σεπτέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Ακινητοποιήθηκαν και τα «ελαφρά» φορτηγά

Στο χορό των κινητοποιήσεων μπήκαν από χτες και οι χιλιάδες ιδιοκτήτες ελαφρών φορτηγών αυτοκινήτων δημόσιας χρήσης, για να διατρανώσουν την αντίθεσή τους στα σχέδια της κυβέρνησης, ενώ 24ωρη ακινητοποίηση των οχημάτων τους σε πανελλαδικό επίπεδο, από τις 5 τα ξημερώματα της Παρασκευής αποφάσισαν και οι ιδιοκτήτες ταξί και αγοραίων.

Την απόφαση για την ακινητοποίηση των ελαφρών φορτηγών ΔΧ πήραν οι εκπρόσωποι της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σωματείων και Ενώσεων Ιδιοκτητών Ελαφρών Φορτηγών Αυτοκινήτων ΔΧ (ΠΟΣΕΙΕΦΑ), επισημαίνοντας ότι τα καύσιμα έχουν αφεθεί στις ορέξεις για αύξηση της κερδοσκοπίας από τα μονοπώλια διύλισης, διακίνησης και εμπορίας, που κερδοσκοπούν στην πλάτη των αυτοκινητιστών. Από κοντά και η κυβέρνηση, προσθέτουν, που με κάθε δραχμή αύξησης στα καύσιμα, αυξάνει υπέρογκα και τους φόρους και ρίχνει τις ευθύνες στις πετρελαιοπαραγωγές χώρες, ενώ είναι ζήτημα υποταγής σε μια φιλομονοπωλιακή κατεύθυνση, που αρνείται να αγγίξει τα κέρδη του μεγάλου κεφαλαίου και καλεί κάθε φορά το λαό να πληρώνει τα σπασμένα. Συνεπώς, υπογραμμίζουν, πρόκειται για συμπαιγνία κυβέρνησης και μονοπωλίων, όπου ο ένας κερδίζει και ο άλλος εισπράττει φόρους. Οσον αφορά την απελευθέρωση του επαγγέλματος, οι εκπρόσωποι της ομοσπονδίας ελαφρών φορτηγών, τονίζουν ότι η κατάσταση θα χειροτερέψει με την επέλαση του μεγάλου κεφαλαίου, που προετοιμάζεται με «Δούρειο Ιππο» τη δημιουργία εταιριών να αναλάβει το «φιλέτο» της μεταφοράς, συρρικνώνοντας ακόμα περισσότερο το εισόδημα όσων επαγγελματιών αυτοκινητιστών αντέξουν τον έτσι κι αλλιώς άνισο ανταγωνισμό.

Οι εκπρόσωποι της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ιδιοκτητών Ταξί και Αγοραίων, εκτός από τη μεθαυριανή κινητοποίηση, αποφάσισαν να ακινητοποιήσουν τα οχήματά τους πάλι την ερχόμενη Τετάρτη και Πέμπτη.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ