Πέμπτη 15 Μάη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΝΕΟΛΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Ο νόμος - πλαίσιο δε φτιασιδώνεται, ανατρέπεται!

«Η Νεολαία ΣΥΝ επιδίδεται σε λαθροχειρίες προβοκάροντας την ΚΝΕ. Επιδιώκει να ασελγήσει εκ νέου στις πλάτες του φοιτητικού κινήματος», υπογραμμίζει σε ανακοίνωσή της η Κομμουνιστική Νεολαία Ελλάδας.

Και τονίζει: «Η αποστομωτική απάντηση που έλαβαν από τους φοιτητές - σπουδαστές στις πρόσφατες φοιτητικές εκλογές οι δυνάμεις της Νεολαίας ΣΥΝ - ΔΙΚΤΥΟ, φαίνεται δεν ήταν αρκετή.

Αντί να εμφανίζονται ως αυτόκλητοι εκπρόσωποι των φοιτητών, ας πάρουν θέση για το τι στάση θα κρατήσουν στις επερχόμενες πρυτανικές - προεδρικές εκλογές, όπως επίσης και ας απολογηθούν για τις τροπολογίες που κατέθεσε το κόμμα τους πέρυσι, σε σχέση με το φτιασίδωμα του νόμου - πλαίσιο που επιχείρησαν. Ας πάρουν θέση για τη συμβολή τους στο Ευρωκοινοβούλιο, στην προώθηση της κοινοτικής οδηγίας, που προβλέπει την αναγνώριση των ΚΕΣ και των ψευτοκολεγίων της χώρας».

Η ΚΝΕ υπογραμμίζει ότι «ο νόμος - πλαίσιο, η στρατηγική της Ευρωπαϊκής Ενωσης για την Ανώτατη Εκπαίδευση δε φτιασιδώνονται! Ανατρέπονται! Σε αυτήν την κατεύθυνση πάλεψαν όλο το προηγούμενο διάστημα και παλεύουν οι δυνάμεις της ΚΝΕ στα πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ.

Η ΚΝΕ καλεί τους χιλιάδες φοιτητές και σπουδαστές να οργανώσουν τον αγώνα τους, να μαζικοποιήσουν τις διαδικασίες τους παλεύοντας με όλες τις μορφές, ενάντια στις κατευθύνσεις της ΕΕ και την πολιτική που έχουν από κοινού υλοποιήσει οι κυβερνήσεις ΝΔ - ΠΑΣΟΚ, μαζί με το λαό, για αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν Ενιαία Ανώτατη Εκπαίδευση.

Η μόνη συνεπής θέση είναι η πάλη ενάντια στην εφαρμογή της κοινοτικής οδηγίας 36/05 της ΕΕ, η πάλη για την ανατροπή του νόμου - πλαίσιο.

Ορος και προϋπόθεση για τα παραπάνω είναι η αλλαγή των συσχετισμών, η ανασυγκρότηση του φοιτητικού - σπουδαστικού κινήματος και η ΚΝΕ θα συνεχίσει να δίνει όλες της τις δυνάμεις σε αυτήν την κατεύθυνση».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ