Πέμπτη 15 Μάη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΛΕΥΚΗ ΒΙΒΛΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟ
Εφαλτήριο για τα κέρδη των πολυεθνικών

Την ενίσχυση του εμπορευματοποιημένου πρωταθλητισμού και των επιχειρηματικών συμφερόντων, υπό τις ευλογίες της ΕΕ, κατήγγειλε η ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Διαμάντω Μανωλάκου

Την απόλυτη μετατροπή του αθλητισμού σε εμπόρευμα, πεδίο ακόμη μεγαλύτερης κερδοφορίας των αθλητικών επιχειρηματικών ομίλων και των πολυεθνικών, προωθεί η Λευκή Βίβλος της ΕΕ για τον αθλητισμό, επισήμανε η ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Διαμάντω Μανωλάκου, στη συζήτηση της σχετικής Εκθεσης στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, στις Βρυξέλλες. Αιτιολογώντας την αρνητική ψήφο του KKE, η ευρωβουλευτής του KKE υπογράμμισε ότι «η Εκθεση, όπως και η Λευκή Βίβλος της Επιτροπής, αντιμετωπίζει τον αθλητισμό σαν ένα ακόμη πεδίο επιχειρηματικής δράσης του μεγάλου κεφαλαίου. H ΕΕ προωθεί την απόλυτη μετατροπή του σε εμπόρευμα, τομέα ακόμη μεγαλύτερης κερδοφορίας των αθλητικών επιχειρηματικών ομίλων και των πολυεθνικών, γι' αυτό άλλωστε με τη Συνθήκη της Λισαβόνας επεκτείνει τις αρμοδιότητές της και στον αθλητισμό.

Πρόκειται για οργανωμένη διάλυση του ερασιτεχνικού, ακόμη και του σχολικού αθλητισμού και χρησιμοποίησής του σαν δεξαμενής τροφοδοσίας πρώτων υλών στην αθλητική βιομηχανία και τον εμπορευματοποιημένο πρωταθλητισμό. Λαός και νεολαία αντιμετωπίζονται σαν θεατές - πελάτες των αθλητικών θεαμάτων που οργανώνουν οι Ομοσπονδίες - επιχειρήσεις. Τα ευχολόγια για τις αξίες που καλλιεργεί ο αθλητισμός, την καταπολέμηση του ντόπινγκ κλπ, ηχούν μόνο σαν κοροϊδία, όταν την άμιλλα την αντικαθιστά ο άγριος ανταγωνισμός. H διαφθορά, το ντοπάρισμα, ο φανατισμός και η μισαλλοδοξία αποτελούν αναπόσπαστα στοιχεία του εμπορευματοποιημένου αθλητισμού, χρησιμοποιούνται για την προώθηση των προϊόντων των εταιρειών που τον ελέγχουν.

Οι ανάγκες της νεολαίας για άθληση και φυσική αγωγή μπορούν να ικανοποιηθούν μόνο με τη δημιουργία υποδομών και την ανάπτυξη του μαζικού λαϊκού αθλητισμού, που καλλιεργεί τις αξίες της συλλογικότητας, της αλληλεγγύης, σε αντιπαράθεση με το διεφθαρμένο αυτό μοντέλο αθλητισμού που γεννάει το καπιταλιστικό σύστημα, που υποτάσσει τα πάντα στη λογική του κέρδους».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Τύποις αθλητικά νομοσχέδια, μακριά από τα προβλήματα του αθλητισμού(2019-11-30 00:00:00.0)
Από την απαξίωση στα «δίχτυα» του αθλητικού τζόγου(2019-03-09 00:00:00.0)
Προσαρμοσμένο ...στα θέλω των επιχειρηματιών(2012-02-15 00:00:00.0)
Ο Γιουσέιν Μπολτ και η κρίση(2009-09-12 00:00:00.0)
Υποκρισία και θόλωμα της πραγματικότητας(2009-03-01 00:00:00.0)
Οι πολυεθνικές προκαλούν την πείνα(2008-07-08 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ