Τρίτη 22 Απρίλη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΜΕΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
Η «Στέλλα» του Κακογιάννη

Την ελληνική κοινωνική δραματική ταινία με τίτλο «Στέλλα», που τη σκηνοθεσία της υπογράφει ο αξιόλογος Μιχάλης Κακογιάννης θα προβάλλει σήμερα στις 19.00 η ΝΕΤ.

Μια λαϊκή τραγουδίστρια, η Στέλλα, με έντονη και ανεξάρτητη προσωπικότητα, λατρεύει τη ζωή και την απολαμβάνει με κάθε τρόπο. Γνωρίζει και ερωτεύεται με έναν ποδοσφαιριστή, τον Μίλτο. Ο Μίλτος την ερωτεύεται τρελά και της ζητά να γίνει η γυναίκα του. Ομως εκείνη αρνείται να τον παντρευτεί για να διατηρήσει την ατομικότητά της... Η ταινία στηρίζεται στο θεατρικό έργο του Ιάκωβου Καμπανέλλη με τίτλο «Η Στέλλα με τα κόκκινα γάντια», παραγωγής 1955. Τη μουσική και τα τραγούδια της ταινίας έγραψε ο Μάνος Χατζιδάκις. Η ταινία βραβεύτηκε το 1955 με Χρυσή Σφαίρα Ξενόγλωσσης Ταινίας.

Παίζουν: Μελίνα Μερκούρη (πρώτη εμφάνιση), Γιώργος Φούντας, Αλέκος Αλεξανδράκης, Χριστίνα Καλογερίκου, Βούλα Ζουμπουλάκη, Διονύσης Παπαγιαννόπουλος, Σοφία Βέμπο, Κώστας Κακαβάς, Τασσώ Καββαδία.

  • «Η πόλη των αγγέλων». Δραματική ταινία αμερικανικής παραγωγής 1998 σε σκηνοθεσία Μπραντ Σίλμπερλινγκ.

Ο Σεθ είναι ένας άγγελος που περιπλανάται πάνω από το Λος Αντζελες, ακούγοντας τις σκέψεις των ανθρώπων, παρατηρώντας τις ζωές τους και οδηγώντας τους στον άλλον κόσμο όταν έρθει η ώρα τους. Παρόλο που ο Σεθ και οι «συνάδελφοί» του προσπαθούν να βοηθούν τους ανθρώπους στα καθημερινά τους προβλήματα, αισθάνονται απογοήτευση από την έλλειψη άμεσης επαφής μαζί τους, καθώς οι ίδιοι είναι τις περισσότερες φορές αόρατοι για το ανθρώπινο είδος. Ενώ βρίσκεται σ' ένα νοσοκομείο, ο Σεθ βλέπει για πρώτη φορά τη Μάγκι, μια νεαρή καρδιοχειρουργό, που κάνει τα πάντα για να επαναφέρει στη ζωή τον ασθενή που ο Σεθ είναι έτοιμος να «παραλάβει». Και ενώ ο ασθενής πεθαίνει, ο Σεθ αισθάνεται μια δυνατή έλξη για τη νεαρή γυναίκα... Με τους Νίκολας Κέιτζ και Μεγκ Ράιαν(ΣΤΑΡ, 23.15).


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ