Την 6η θέση κατέκτησε ο Ελληνας αρσιβαρίστας. Καλπάζει η Αντικατζίδη. Στην 7η θέση ο Κακλαμανάκης, που θα παλέψει για το μετάλλιο
Αντίθετα με τον Λεωνίδη, σε πολύ καλή ημέρα βρέθηκαν τα φαβορί της κατηγορίας που μονοπώλησαν τις τρεις πρώτες θέσεις. Το χρυσό μετάλλιο κατέκτησε ο Βούλγαρος Μποέφσκι με νέο παγκόσμιο ρεκόρ στο σύνολο (357,5κ) και στο ζετέ (196,5κ). Στο αρασέ -όπου ο συμπατριώτης του Μαρκόφ έκανε νέο παγκόσμιο ρεκόρ με 165 κιλά- σήκωσε 162,5κ.
Στη δεύτερη θέση ανέβηκε ο Μαρκόφ με 187,5 κιλά στο ζετέ και 352,5 στο σύνολο. Στην τρίτη θέση ο Λευκορώσος Λαβράνοφ με 340 κιλά στο σύνολο (157,5 - 182,5).
Καλύτερο ξεκίνημα δε θα μπορούσε να πραγματοποιήσει η αθλήτρια της ιππασίας Χάιντι Αντικατζίδη που αναδείχτηκε 3η στο ντρεσάζ μετά την ολοκλήρωση της πρώτης ημέρας του ιππικού τριάθλου γυναικών. Η Ελληνίδα αμαζόνα στο συγκεκριμένο αγώνισμα συγκέντρωσε 37,40 βαθμούς ποινής και πλέον βρίσκεται σε τροχιά μεταλλίου. Πρώτη αναδείχτηκε η Γερμανίδα Μαρίνα Κοένκε, η οποία συγκέντρωσε 34,80 βαθμούς ποινής. Μετά την ολοκλήρωση του ντρεσάζ οι 38 αθλήτριες θα δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους στην υπερπήδηση εμποδίων, ενώ θα ακολουθήσει το αγώνισμα του ανώμαλου δρόμου.
Sportidea |
Η Ελληνίδα «Αμαζόνα» Χάιντι Αντικατζίδη καλπάζει για μετάλλιο |
Στην έβδομη θέση της γενικής κατάταξης της κλάσης Μιστράλ, με 39 βαθμούς ποινής, παρέμεινε ο Νίκος Κακλαμανάκης, μετά το τέλος και της έκτης ιστιοδρομίας. Σ' αυτήν ο Ολυμπιονίκης της Ατλάντα κατατάχτηκε 6ος, παρά το καλό του ξεκίνημα, που άφηνε υποσχέσεις για κάτι ακόμη καλύτερο. Πρώτος τερμάτισε ο Αυστραλός Λαρς Κλέπιχ, δεύτερος ο Κινέζος Γουάνκο Ζου και τρίτος ο Νεοζηλανδός Ααρον Μάκιντος. Στη γενική κατάταξη πρώτος συνεχίζει να βρίσκεται ο Αυστριακός Κρίστοφ Ζίμπερ με 15 βαθμούς ποινής, δεύτερος ο Αργεντίνος Εσπινόλα με 24 και τρίτος ο Αυστραλός Λαρς Κλέπιχ με 34 βαθμούς ποινής. Στις γυναίκες η Αγγελική Σκαρλάτου έμεινε και αυτή σταθερή στην 20ή θέση με 88 βαθμούς, αφού στην έκτη ιστιοδρομία δεν μπόρεσε να βελτιώσει τη θέση της, τερματίζοντας 25η. Παρά το μέτριο ξεκίνημα η Μαρία Βλάχου βελτίωσε τη θέση της με τη λήξη και της δεύτερης ιστιοδρομίας της κλάσης Γιούροπ, καθώς η 12η θέση, που κατέλαβε η Ελληνίδα πρωταθλήτρια, την έφερε 19η στη γενική κατάταξη με 35 βαθμούς ποινής.
Sportidea |
Ο τραυματισμός επηρέασε τον Λεωνίδη |
Πολύ καλή εμφάνιση, χωρίς όμως να έχει και αντίκρισμα, πραγματοποίησε ο Γιάννης Κοκκώδης στα 200μ ΜΑ, όπου με χρόνο 2.04.04 σημείωσε νέο πανελλήνιο ρεκόρ (το παλιό δικό του 2.04.24). Παρ' όλα αυτά ο Κοκκώδης ήταν 8ος στην 5η προκριματική σειρά και δεν μπόρεσε να περάσει στα ημιτελικά, μένοντας στην 22η θέση. Αντίθετα, μακριά από τον καλό της εαυτό βρέθηκε η Τόνια Μαχαίρα και με χρόνο 57.24 στα 100μ. ελεύθερο αποκλείστηκε από τη συνέχεια του αγωνίσματος, καταλαμβάνοντας την 25η θέση σε 54 κολυμβήτριες.
Ο Πενγκ - Λουνγκ Τσιανγκ από την Ταϊβάν είναι το «εμπόδιο» που πρέπει να ξεπεράσει ο Καλίν Κρεάνγκα για να βρεθεί στους «16» του απλού στο πινγκ - πονγκ. Ο Τσιανγκ θεωρείται ένας από τους κορυφαίους στον κόσμο και το 1999 ήταν πρώτος στα πρωταθλήματα όπεν της Γερμανίας, της Τσεχίας και του Κατάρ.