Τετάρτη 20 Σεπτέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΟΖΑΝΗ
Να φύγουν οι ΝΑΤΟικοί από την περιοχή μας

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας την ερχόμενη Παρασκευή, στις 7.00 μμ, έξω από το στρατόπεδο «Ρωμανέλη», διοργανώνουν οι φορείς της περιοχής

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας απέναντι από το Στρατόπεδο «Ρωμανέλη» της Κοζάνης, όπου «ασκούνται» οι ΝΑΤΟικοί, οργανώνουν την Παρασκευή 7μμ οι φορείς της Πρωτοβουλίας Ενάντια στη ΝΑΤΟική Ασκηση και Παρουσία στην Κοζάνη, που δημιουργήθηκε μέσα από σύσκεψη φορέων του νομού.

Οι φορείς καλούν τους πολίτες να διατρανώσουν για άλλη μια φορά την αντίθεση του φιλειρηνικού λαού, στη δολοφονική δράση και στα βρώμικα σχέδια του ΝΑΤΟ, στη Νέα Τάξη και το σύγχρονο φασισμό. Στην πρωτοβουλία συμμετέχουν: οι Επιτροπές Ειρήνης Κοζάνης και Πτολεμαΐδας, οι Δήμοι Ελησπόντου και Σερβίων, το Εργατικό Κέντρο Κοζάνης, το Συνδικάτο Οικοδόμων, το Σωματείο Εργαζομένων ΔΕΗ Κοζάνης «η Ενωση», το Σωματείο Γουνεργατών - Γουνεργατριών Σιάτιστας, το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ, το Σωματείο Προσωπικού Ιδιωτικών Κλινικών και η ΠΕΑΕΑ.

Με ανακοίνωση - κάλεσμα, η Πρωτοβουλία καλεί το λαό της περιοχής να διατρανώσει την αντίθεσή του στη ΝΑΤΟική Ασκηση «Adventure Exchange 2000» της πολυεθνικής δύναμης ταχείας επέμβασης που θα ολοκληρωθεί στις 4 Οκτώβρη και να απαιτήσει να φύγει το ΝΑΤΟ από την Κοζάνη, την Ελλάδα και τα Βαλκάνια.

Αναλυτικά αναφέρει: «Η πολυεθνική αυτή δύναμη, σύμφωνα με το ΓΕΕΘΑ, "θα είναι εκπαιδευμένη και εξοπλισμένη για ανάπτυξη κατά μήκος όλου του φάσματος των επιχειρήσεων, από... ανθρωπιστικές (sic!) σε πολεμικές - μαχητικές, οπουδήποτε, μέσα και έξω από τα όρια της Συμμαχικής Διοίκησης της Ευρώπης".

Αλήθεια κινδυνεύει από κάποιον η "ΝΑΤΟική" επικράτεια; `Η μήπως κινδυνεύουν οι επικράτειες των χωρών των Βαλκανίων από το ΝΑΤΟ;

Σε διαρκή κίνδυνο από το ΝΑΤΟ - κι αυτό το γνωρίζουν καλά όλοι οι πολίτες αυτής της χώρας - είναι η ειρήνη στα Βαλκάνια. Το απέδειξε με τον βρώμικο πόλεμό του και τα νέα επεμβατικά σχέδιά του για το παρόν και το μέλλον στη Γιουγκοσλαβία. Από το ΝΑΤΟ κινδυνεύουν τα κοινά συμφέροντα των λαών της Βαλκανικής και της ευρύτερης περιοχής.

Ολα αυτά πρέπει όχι μόνο να μας ανησυχούν, αλλά και να μας οδηγούν στην ενότητα δράσης για την αποτροπή των επεμβάσεων του ΝΑΤΟ και την υπεράσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων μέσα κι έξω από τη βαλκανική επικράτεια.

Αλίμονο, αν η άσκησή τους πετύχει!

Θα γίνουν πιο αποτελεσματικοί, πιο ακριβείς, πιο εύστοχοι και έτσι πλέον τα θύματα των "ανθρωπιστικών" τους επεμβάσεων δε θα μετριούνται πια σε χιλιάδες, αλλά σε δεκάδες χιλιάδες αμάχων, όπως μας δείχνει η πείρα της Γιουγκοσλαβίας.

Θα μπορούν πιο αποτελεσματικά να επιβάλουν τη Νέα Τάξη Θανάτων στη Βαλκανική κι αλλού. Αλίμονο στη χώρα που θα υποστεί την "ανθρωπιστική επέμβαση" του ΝΑΤΟ.

Η άσκηση αυτή δεν είναι άσχετη με τις εκλογές που θα διεξαχθούν στη Γιουγκοσλαβία και τις εκεί εξελίξεις. Είναι οργανικά δεμένη με τις νέες επεμβάσεις που σχεδιάζει το ΝΑΤΟ για τη διάλυσή της.

Μπροστά στη νέα αυτή πρόκληση, την οποία και καταδικάζουμε, ο λαός της περιοχής μας και οι φορείς του, κάθε πολίτης, κάθε πατριώτης που αγαπά και θέλει την ειρήνη και την ανεξαρτησία της πατρίδας του, είναι ανάγκη να στείλει το δικό του αγωνιστικό - ειρηνικό - πατριωτικό μήνυμα διαμαρτυρίας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ