Τετάρτη 12 Μάρτη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗ
Αποσύρονται επικίνδυνοι αναπτήρες

Αποσύρονται και απαγορεύεται στο εξής η διάθεση αναπτήρων κινέζικής προέλευσης (έχουν εισαχθεί από την εταιρεία BAI HONGWEI του SPENGLI EN DA IMPORT-EXPORT), που προσομοιάζουν σε άλλα αντικείμενα και είναι ελκυστικοί στα παιδιά, κάτι το οποίο έχει απαγορευτεί από το 2004 με σχετική νομοθετική ρύθμιση. Οι συγκεκριμένοι αναπτήρες - κυκλοφόρησαν σε σχήμα κόκκινου πυροσβεστήρα, παιχνιδιού πιστόλι με εκκένωση ρεύματος, κινητού τηλεφώνου φακού - κρίθηκαν επικίνδυνοι για την ασφάλεια των χρηστών.

Ακόμη, αποσύρθηκαν αναπτήρες μάρκας Unilite, μοντέλο VG3 και VG8 και μάρκας Royal Star που διαπιστώθηκε (με αφορμή καταγγελία ότι προκλήθηκαν εγκαύματα κατά τη χρήση του ενός από αυτούς) ότι δεν ανταποκρίνονται στους όρους ασφάλειας. Είχαν εισαχθεί από την εταιρεία ΣΙΑΠΕΡΑΣ ΑΕ, προκειμένου να διατεθούν ως διαφημιστικό δώρο. Οι διαφημιστές που ενδεχομένως έχουν στην κατοχή τους κάποια αποθέματα καλούνται να τα αποσύρουν άμεσα.

Από χτες ισχύει ο κανονισμός, με βάση τον οποίο στο εξής απαγορεύεται στην αγορά η διάθεση αναπτήρων που δε φέρουν μηχανισμό αντίστασης στα παιδιά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ