Η Χατζηιωάννου με το χάλκινο μετάλλιο είναι η πρώτη Ελληνίδα αρσιβαρίστρια που ανεβαίνει στο βάθρο σε Ολυμπιακούς Αγώνες
Sportidea |
Η Ιωάννα Χατζηιωάννου από χτες μπήκε στο «πάνθεον» των Ολυμπιονικών |
« Δεν έχω συνειδητοποιήσει ακόμη τι έχω κάνει. Είμαι πολύ ευτυχισμένη. Αυτό το μετάλλιο το αφιερώνω στην Ελλάδα και σε όσους αγαπάω. Πριν από τους Ολυμπιακούς Αγώνες δεν ήξερα αν θα αγωνιστώ γιατί τους τελευταίους έξι μήνες είχα αφόρητους πόνους στη μέση μου. Υπήρχαν φορές που δεν μπορούσα να σηκωθώ από το κρεβάτι μου. Πριν από τον αγώνα σήμερα πήρα παυσίπονα και γι' αυτό το λόγο δεν πονάω. Αργότερα δεν ξέρω πώς ακριβώς θα είμαι. Ποτέ δεν είχα ονειρευτεί ότι θα μπορούσα να πάρω Ολυμπιακό μετάλλιο. Στον αγώνα απλά προσπαθούσα να σηκώσω τα βάρη και δεν ήξερα ακριβώς τι έκανα», τόνισε μετά τον αγώνα και πλέοντας σε πελάγη ευτυχίας η Ιωάννα Χατζηιωάννου.
Ακόμα ψηλότερα στη γενική κατάταξη της ιστιοπλοΐας στα σκάφη τύπου Μιστράλ ανέβηκε ο Νίκος Κακλαμανάκης. Ο χρυσός Ολυμπιονίκης της Ατλάντας πήρε την 10η θέση στην τέταρτη ιστιοδρομία με 10 βαθμούς ποινής και κατάφερε να αναρριχηθεί στην 5η θέση της γενικής βαθμολογίας, με 47 βαθμούς ποινής, ενώ προηγείται ο Αργεντινός Κάρλος Εσπινόλα με 21 βαθμούς ποινής. Στα Μιστράλ γυναικών η Αγγελική Σκαρλάτου βρίσκεται στην 18η θέση της γενικής κατάταξης με 75 βαθμούς ποινής, ενώ προηγείται η Γερμανίδα Αμέλια Λουξ με 5 βαθμούς ποινής. Η πρωταθλήτριά μας τερμάτισε στην 18η της τέταρτης ιστιοδρομίας με 18 βαθμούς ποινής.
Εύκολο έργο είχε ο Ελληνας πρωταθλητής του πινγκ πονγκ, Καλίν Κρεάνκα με αντίπαλο τον Αιγύπτιο Ελ Σαγιέντ Λασίν, καθώς ο μοναδικός εκπρόσωπος των ελληνικών χρωμάτων στο απλό, μετά τον αποκλεισμό του Τσιόκα, προκρίθηκε στην επόμενη φάση, επικρατώντας άνετα με 3-0 (21-6, 21-9, 21-18).
Νωρίς νωρίς τέλειωσαν τα όνειρα της πρωταθλήτριας του τένις Λένας Δανιηλίδου, αφού στην πρώτη της συμμετοχή σε Ολυμπιακούς Αγώνες δεν κατάφερε να κερδίσει την πρόκριση. Η Ελληνίδα αθλήτρια έχασε στον πρώτο γύρο από την πιο έμπειρη Ρωσίδα αθλήτρια, Αναστάζια Μουσκίνα, με 2-0 σετ. Στο πρώτο σετ, η 19χρονη αθλήτρια του τένις παρουσιάστηκε αγχωμένη, με αποτέλεσμα να χάσει με 6-1 γκέιμς. Στο δεύτερο σετ η Λένα Δανιηλίδου πάλεψε, με σκοπό να το κερδίσει και να διεκδικήσει την πρόκριση στο τρίτο σετ, όμως και πάλι δεν τα κατάφερε. Η Ρωσίδα αθλήτρια κέρδισε με 7-5 γκέιμς, εκμεταλλευόμενη κυρίως την απειρία της Δανιηλίδου.
Στη σκοποβολή για μόλις τρεις βαθμούς ο Διονύσης Γεωργακόπουλος δεν κατάφερε να προκριθεί στον τελικό στα 50 μέτρα ελεύθερο πιστόλι, καθώς αναδείχτηκε 16ος με 557/600, το οποίο αποτελεί και προσωπικό του ρεκόρ. Ο 15ος αθλητής που πήρε την πρόκριση είχε 560 επιτυχίες. Παρ' όλα αυτά, η παρουσία του Διονύση Γεωργακόπουλου κρίνεται απολύτως επιτυχημένη, καθώς βελτίωσε το προσωπικό του ρεκόρ, το οποίο ήταν 554/600.
Για άλλη μια φορά η ελληνική κολύμβηση δεν μπόρεσε να κάνει αισθητή την παρουσία της στους Ολυμπιακούς, αφού τα «δελφίνια» έμειναν μακριά από τον καλό τους εαυτό και αποκλείστηκαν με... συνοπτικές διαδικασίες. Στα 100μ. ελεύθερο, ο Σπύρος Μπιτσάκης κατέλαβε την 34η θέση με χρόνο 51.28, ενώ στα 200μ. πεταλούδα, η Ζαμπία Μελαχροινού ήταν 31η με 2.17.60. Στα 4Χ200μ. ελεύθερο ανδρών, η ελληνική ομάδα (Οικονόμου, Μαγγανάς, Μπιτσάκης, Γιαννιώτης) τερμάτισε σε 7.35.77, καταλαμβάνοντας την 15η θέση.