Τετάρτη 20 Σεπτέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΤΙΜΕΣ ΚΑΥΣΙΜΩΝ
Πικετοφορία σήμερα στη Λάρισα

Στις 7 μ.μ. με πρωτοβουλία του Εργατικού Κέντρου Λάρισας. Σύσκεψη φορέων του νομού, στις 26 Σεπτέμβρη

Σήμερα στις 7 το απόγευμα θα γίνει η πικετοφορία διαμαρτυρίας κατά των ανατιμήσεων στα καύσιμα, που διοργανώνει το Εργατικό Κέντρο Λάρισας. Για την επιτυχία της πικετοφορίας, που θα ξεκινήσει από την πλατεία του Εργατικού Κέντρου, όλες αυτές τις μέρες πραγματοποιούνται περιοδείες και εξορμήσεις σε εργασιακούς χώρους και σε συνοικίες της Λάρισας, όπου μοιράζεται ενημερωτική ανακοίνωση του ΕΚΛ, στην οποία, μεταξύ των άλλων, επισημαίνεται: «Την ώρα που στην Ευρώπη οι λαοί ξεσηκώνονται για τις ανατιμήσεις - "φωτιά" στα καύσιμα, η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ αρνείται να πάρει μέτρα περιορισμού των κερδών των πολυεθνικών και των διυλιστηρίων, ώστε να προστατευτούν τα λαϊκά εισοδήματα, που "πληρώνουν τη νύφη".

Σήμερα, για κάθε λίτρο βενζίνης σούπερ πληρώνουμε 114 δρχ. φόρους, για κάθε λίτρο βενζίνης αμόλυβδης πληρώνουμε 108 δρχ. φόρους, για κάθε λίτρο πετρελαίου πληρώνουμε 83 δρχ. φόρους. Επιπλέον, από τους φόρους, ο ελληνικός λαός πρέπει να ξέρει ότι για κάθε λίτρο καυσίμου πληρώνουμε 50 δρχ. στις 7 μεγαλύτερες πολυεθνικές καυσίμων. Αλλά και τα διυλιστήρια θησαυρίζουν από την εκμετάλλευση των λαϊκών στρωμάτων. Τα "Ελληνικά Πετρέλαια" με κέρδη 119%, η MOTOR OIL 32%, η ΠΕΤΡΟΛΑ 104%. Αυτή είναι η αλήθεια».

Το ΕΚΛ καλεί σε συμμετοχή όλους τους εργαζόμενους, τους ανέργους, τους συνταξιούχους και τ' άλλα λαϊκά στρώματα του νομού, που πλήττονται από τις ανατιμήσεις στα καύσιμα, για ν' απαιτήσουν από την κυβέρνηση να μειώσει δραστικά τους φόρους στα καύσιμα, να μειώσει το ποσοστό των κερδών των πολυεθνικών και να πριμοδοτήσει την τιμή πετρελαίου θέρμανσης.

Ο συντονισμός της δράσης των φορέων του νομού κατά των ανατιμήσεων στα καύσιμα θα συζητηθεί σε σύσκεψη που συγκαλεί στις 26 Σεπτέμβρη το Εργατικό Κέντρο Λάρισας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ