ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ - ΒΙΕΝΗ - ΤΕΧΕΡΑΝΗ.--
Το πάγωμα των τραπεζικών λογαριασμών άλλων δεκατριών ιρανικών εταιρειών, την απαγόρευση μετακινήσεων σε πέντε υψηλόβαθμους Ιρανούς αξιωματούχους και την απαγόρευση εισαγωγής στο Ιράν «υλικών που θα μπορούσαν να έχουν και στρατιωτική χρήση» προβλέπουν οι νέες κυρώσεις σε βάρος του Ιράν, που υιοθέτησε, σχεδόν ομόφωνα, το Συμβούλιο Ασφαλείας. Διπλωματικές πηγές διέρρεαν ότι το περιεχόμενο της απόφασης ήταν «ηπιότερο» από ό,τι η Ουάσινγκτον αλλά και το Παρίσι και το Λονδίνο θα επιθυμούσαν προκειμένου να εξασφαλιστεί η συναίνεση Μόσχας και Πεκίνου, ιδιαίτερα μετά τη δημοσιοποίηση της έκθεσης των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών, στα μέσα Δεκέμβρη, όπου αναφερόταν ξεκάθαρα ότι φαίνεται η Τεχεράνη να έχει διακόψει κάθε προσπάθεια απόκτησης πυρηνικών όπλων από το 2003.
Το Συμβούλιο Ασφαλείας ζήτησε, επίσης, από τον εκπρόσωπο της ΕΕ για την εξωτερική πολιτική και άμυνα να επαναλάβει τις συναντήσεις του με την ιρανική ηγεσία. Η τελευταία χαρακτήρισε «παράνομη και άχρηστη» την απόφαση του Συμβουλίου, υπογραμμίζοντας ότι έχει «πολιτικά κίνητρα» και επιμένοντας στη συνέχιση της διαδικασίας εμπλουτισμού ουρανίου.
Την ίδια ώρα, στην έδρα της Διεθνούς Επιτροπής Ατομικής Ενέργειας (ΔΕΑΕ), Μόσχα και Πεκίνο φέρονται να σταμάτησαν, πριν καν κατατεθεί, σχέδιο απόφασης από τις ΗΠΑ, Βρετανία, Γαλλία και Γερμανία, που καλούσε την Τεχεράνη να δώσει άμεσα εξηγήσεις για τις «δραστηριότητες στρατιωτικής φύσης που είχε στο παρελθόν το πυρηνικό της πρόγραμμα». Πηγές προσκείμενες στη ΔΕΑΕ διέρρεαν ότι Μόσχα και Πεκίνο εκτίμησαν πως δε χρειάζεται άλλη απόφαση μετά από αυτήν του Συμβουλίου Ασφαλείας. Οσο για τον επικεφαλής της Επιτροπής, Μουχάμαντ αλ Μπάρανταϊ, επαναλάμβανε ότι εκτός από τις διευκρινίσεις για το συγκεκριμένο ζήτημα, η Τεχεράνη έχει απαντήσει σε όλες τις ερωτήσεις που της έχουν τεθεί.