Τετάρτη 5 Μάρτη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Κανείς δεν εξαιρείται από τους σχεδιασμούς

Αποκαλυπτική η επιστολή του υπουργείου Απασχόλησης στους συνταξιούχους της ΔΕΗ

Τους αντιασφαλιστικούς σχεδιασμούς της κυβέρνησης επιβεβαιώνει επιστολή του υπουργείου Απασχόλησης προς το Σύνδεσμο Συνταξιούχων ΔΕΗ, σχετικά με το μέλλον του ΟΑΠ ΔΕΗ. Στην επιστολή αναφέρεται μεταξύ άλλων: «Με το υπό κατάθεση Σχέδιο Νόμου, προβλέπεται η ενοποίηση των ασφαλιστικών Ταμείων σε 5 Φορείς Κύριας Ασφάλισης, 6 Επικουρικής και 2 Πρόνοιας, έναντι των 133 Φορέων και κλάδων που υπάρχουν σήμερα. Από τη διαδικασία των ενοποιήσεων ουδείς εξαιρείται».

Ακόμα επισημαίνεται ότι ο κλάδος κύριας σύνταξης του ΟΑΠ ΔΕΗ θα ενταχθεί στο ΙΚΑ, ενώ οι κλάδοι Επικούρησης, Υγείας και Πρόνοιας του ΟΑΠ «εντάσσονται επίσης ως αυτοτελείς Τομείς, στο Ταμείο Ασφάλισης Υπαλλήλων Τραπεζών και Επιχειρήσεων Κοινής Ωφέλειας (ΤΑΥΤΕΚΩ), δηλαδή στο νέο φορέα Επικούρησης, Υγείας και Πρόνοιας που δημιουργείται με την ασφαλιστική μεταρρύθμιση για το σύνολο του προσωπικού των ΔΕΚΟ». Μάλιστα, η κυβέρνηση ισχυρίζεται ότι τους κάνει και χάρη (!) γιατί κανονικά αυτοί οι κλάδοι (Επικούρησης, Υγείας και Πρόνοιας) θα έπρεπε να ενταχθούν στους αντίστοιχους του ΙΚΑ οι δύο πρώτοι και στον νέο Φορέα Πρόνοιας του Ιδιωτικού Τομέα, αλλά δεν το κάνει για να μη διαταραχτεί η λειτουργία του ΟΑΠ.

Ακόμα, η κυβέρνηση προσπαθεί να φοβίσει τους εργαζόμενους, με τον ισχυρισμό ότι αν δεν ενταχθεί ο ΟΑΠ τότε υφίσταται κίνδυνος να θεωρηθεί επαγγελματικό Ταμείο! Τέλος, η κυβέρνηση ισχυρίζεται ότι δε θα θιγούν τα δικαιώματα των ασφαλισμένων, ενώ είναι γνωστό ότι ο μακροπρόθεσμος στόχος είναι το χτύπημα των ασφαλιστικών δικαιωμάτων. Αλλωστε, παρόμοια διαβεβαίωση οι εργαζόμενοι στη ΔΕΗ είχαν πάρει και από την τελευταία κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, δηλαδή ότι ο ΟΑΠ δε θα περιληφθεί στα Ταμεία προς ενοποίηση.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ