Πέμπτη 7 Φλεβάρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Προκαλούν τα «προγράμματά» τους

Οι μεν εργοδότες εξασφαλίζουν τσάμπα εργαζόμενους, οι δε εργαζόμενοι θα πληρώνονται πολύ λιγότερο από ό,τι προβλέπει ακόμα και η Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας. Τέτοιες «συνταγές» έχει καθιερώσει, δήθεν για την καταπολέμηση της ανεργίας, η σημερινή κυβέρνηση της ΝΔ, όπως έκαναν βέβαια παλιότερα και οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ.

Με ακόμα ένα «πρόγραμμα επιδότησης νέων θέσεων εργασίας», που ανακοίνωσε χτες ο ΟΑΕΔ, 5.000 άνεργοι αποκτούν την... «ευκαιρία» να δουλέψουν με μεικτό μεροκάματο 26 ευρώ για τέσσερις μήνες και 22 ευρώ για 20 ακόμα μήνες, όταν το (πολύ πίσω από τις σύγχρονες ανάγκες) κατώτερο μεροκάματο της ΕΓΣΣΕ είναι 29,39 ευρώ!

Σ' αυτή τη γραμμή επιμένουν και θα επιμένουν. Για να πείσουν την εργατική τάξη να βολεύεται και μάλιστα να ευγνωμονεί για τα ψίχουλα που της πετάνε. Για να την πείσουν πως η ανεργία αντιμετωπίζεται με «προγράμματα» και «πρωτοβουλίες» από τα οποία μάλιστα οι επιχειρήσεις τσεπώνουν ζεστό χρήμα απ' τα ταμεία του ΟΑΕΔ που γεμίζουν οι φορολογούμενοι εργαζόμενοι!

Τα «προγράμματα» κι οι «λύσεις» τους για την ανεργία μόνο πρόκληση αποτελούν για τους εργαζόμενους. Η μαζική συμμετοχή στην απεργία της 13ης Φλεβάρη με το πλαίσιο του ΠΑΜΕ μπορεί και πρέπει να τους δώσει απάντηση.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ