Τρίτη 22 Γενάρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
24ωρο
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

Ζήκος Ντίνος
Ζήκος Ντίνος
Φωτ.

Ο αγαπημένος και αξέχαστος σύζυγος, πατέρας και παππούς ΖΗΚΟΣ Ι. ΝΤΙΝΟΣ, μέλος του ΚΚΕ, ο οποίος «έφυγε» από κοντά μας στις 10 Φλεβάρη 1997, υπήρξε διαπρεπής νομικός, αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης και των κοινωνικών και συνδικαλιστικών αγώνων, για πολλά χρόνια πρόεδρος της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδας και λογοτέχνης.

Στην άσβεστη μνήμη του, προσφέρω 200 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Δικηγόρων, για την οικονομική εξόρμηση του ΚΚΕ. Στο Κόμμα, στα ιδανικά του οποίου πίστεψε και στο οποίο προσχώρησε από τα μαθητικά χρόνια του και από τις γραμμές του αγωνίστηκε έως το τέλος της ζωής του, για τις ιδέες και τα οράματα της κοινωνικής δικαιοσύνης, της παγκόσμιας ειρήνης και του σοσιαλισμού.

Βούλη Στεφανίδου - Ντίνου

* * *

Φωτ.

Στη μνήμη του αγαπημένου συναδέλφου μας ΝΙΚΟΥ ΜΑΝΤΖΑΡΛΗ, τον οποίον «χάσαμε» στις 18 Ιούλη 2007, προσφέρουμε στην οικονομική εξόρμηση, μέσω ΚΟΒ Εκπαιδευτικών της ΚΟ Πειραιά, 250 ευρώ.

Οι καθηγητές του 5ου Λυκείου Κορυδαλλού

* * *

Στη μνήμη των αγωνιστών ΛΥΚΟΥΡΓΟΥ ΓΙΑΝΝΟΥΚΟΥ, γιατρού του ΔΣΕ, ΣΩΚΡΑΤΗ ΚΑΛΑΤΖΑΚΟΥ, μαχητή του ΔΣΕ, ο οποίος σκοτώθηκε το 1949, ΓΙΑΝΝΗ ΑΓΓΕΛΑΚΟΥ, εκτελέστηκε το 1948, ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗ, εκτελέστηκε στην Κατοχή, ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΥ, εκτελέστηκε από Γερμανούς, ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΛΑΪΝΟΥ, σκοτώθηκε στον Εμφύλιο, ΒΑΣΙΛΗ ΚΛΑΪΝΟΥ, μαχητή του ΔΣΕ, σκοτώθηκε το 1949, ΝΤΙΝΟΥ ΣΑΚΕΛΛΑΡΑΚΗ, μέλους του ΚΚΕ, ΒΑΓΓΕΛΗ ΠΕΤΡΑΚΑΚΟΥ, μέλους του ΚΚΕ, τον οποίο δολοφόνησαν Χίτες το 1947, ΚΩΣΤΑ ΠΕΤΡΑΚΑΚΟΥ, ΕΠΟΝίτη, σκοτώθηκε το 1947, προσφέρουμε για την οικονομική εξόρμηση, μέσω ΚΟΒ Λυκότρυπας, 200 ευρώ.

Ντίνος Σαραντάκος
Ντίνος Σαραντάκος
Δύο αντιστασιακοί και αφανείς ήρωες

* * *

Στη μνήμη του ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΑΝΔΡΕΑΔΑΚΗ, μαχητή του Δημοκρατικού Στρατού Σάμου, ο αδελφός του Δημήτρης Ανδρεαδάκης από τα Κοντέικα Σάμου προσφέρει για την οικονομική εξόρμηση 150 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Καρύστου Εύβοιας.

* * *

Φωτ. 2

Στη μνήμη των γονιών μου ΝΤΙΝΟΥ και ΛΟΥΛΑΣ ΣΑΡΑΝΤΑΚΟΥ, προσφέρω 100 ευρώ για την οικονομική εξόρμηση, μέσω ΚΟΒ Γυθείου.

Κατερίνα Σαραντάκου

* * *

Φωτ. 2

Στη μνήμη της αγωνίστριας της Εθνικής Αντίστασης και αξιωματικού του ΔΣΕ ΜΑΡΙΑΣ ΡΑΠΤΗ, του γιατρού ΣΤΑΘΗ ΚΑΝΑΒΟΥ, στελέχους του ΚΚΕ, προς τιμήν της Οχτωβριανής Σοσιαλιστικής Επανάστασης και των 90 χρόνων του ΚΚΕ, ο Σωτήρης Κρανιάς, αντιστασιακός και συγκρατούμενος του Στάθη Καναβού στο Μακρονήσι και στις φυλακές, προσφέρει ως δεύτερη δόση για την οικονομική εξόρμηση 100 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Βύρωνα και από 50 ευρώ στην ΠΕΚΑΜ και την ΠΕΑΦΕ και εύχεται επιτυχία στους αγώνες για την εκπλήρωση των ιδανικών του ΚΚΕ και της Εθνικής Αντίστασης.

* * *

Στη μνήμη της αγαπημένης συζύγου μου αγωνίστριας και προέδρου του Συλλόγου Γυναικών Ανω Πατησίων, προσφέρω, μέσω ΚΟΒ Ριζούπολης, 150 ευρώ για την οικονομική εξόρμηση.

Γεώργιος Μανώλης, αξιωματικός του ΕΛΑΣ, τραυματίας της μάχης της Χώρας Μεσσηνίας, ανάπηρος

* * *

Φωτ.

Συμπληρώνονται 14 χρόνια από το «φευγιό» της ΑΓΑΠΗΣ ΒΑΡΥΤΙΜΙΑΔΟΥ.

Στη μνήμη της ο σύζυγός της Σάββας Βαρυτιμιάδης προσφέρει, ως δεύτερη δόση, 50 ευρώ στην οικονομική εξόρμηση, μέσω ΚΟΒ Οικοδόμων Αιγάλεω.


Θεοδώρα Σαραντάκου
Θεοδώρα Σαραντάκου

Στάθης Καναβός
Στάθης Καναβός

Μαρία Ράπτη
Μαρία Ράπτη

ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΤΖΑΡΛΗΣ
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΤΖΑΡΛΗΣ

ΑΓΑΠΗ ΒΑΡΥΤΙΜΙΑΔΗ
ΑΓΑΠΗ ΒΑΡΥΤΙΜΙΑΔΗ

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ