Λίγα 24ωρα πριν τα συλλαλητήρια του ΠΑΜΕ, το κάλεσμα του πανεργατικού ξεσηκωμού φτάνει καθημερινά σε εκατοντάδες τόπους δουλιάς σε όλη τη χώρα
Η κεντρική αφίσα για το συλλαλητήριο της Αθήνας |
Με αντίστοιχες πολύμορφες δραστηριότητες κλιμακώνεται η δράση των ταξικών συνδικάτων σε όλη τη χώρα. Στη Θεσσαλονίκη, το συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ θα γίνει στις 6 μ.μ. στο Λιμάνι και η μάχη για την προετοιμασία του, όπως και στον Πειραιά, είναι άρρηκτα δεμένη με τον αγώνα ενάντια στην ιδιωτικοποίηση των ΣΕΜΠΟ των Λιμανιών.
Με απόφασή της, η Πανελλαδική Ομοσπονδία Ειδικού Τεχνικού Εργαστηριακού Προσωπικού ΑΕΙ καλεί τα μέλη της να συμμετέχουν μαζικά στα συλλαλητήρια του ΠΑΜΕ και καταγγέλλει το «διάλογο» της απάτης. Ανάλογο κάλεσμα απευθύνει και ο Σύλλογος Παρασκευαστών του Πανεπιστημίου Αθηνών.
Στα πλαίσια των σημερινών περιοδειών, ο Μπάμπης Βορτελίνος, μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ θα περιοδεύσει στο ξενοδοχείο «Λήδρα Μάριοτ». Επίσης, σήμερα και τις επόμενες μέρες, θα γίνουν περιοδείες στους παρακάτω τόπους δουλιάς στην Αθήνα: ΜΕΒΓΑΛ, Εφορία Ηλιούπολης, εργοτάξια Β. Προαστίων, «Βενέτης», ΕΒΓΑ, «Χόντος» (Ομόνοια - Κολωνάκι), ΣΑΝΥΟ, νυχτερινά κέντρα, νοσοκομείο «Ευαγγελισμός». Σάββατο 19/1: Καρφούρ (Αμπελόκηποι), Παπαστράτειο Κολυμβητήριο, Κολυμβητήριο Αλίμου, Αθλητικό Κέντρο Π. Φαλήρου. Δευτέρα 21/1: Φολί - Φολί, Ντανόν, FIRST DATA, νοσοκομείο «Αλεξάνδρα», Γενική Γραμματεία Πληροφορικών Συστημάτων, καταστήματα Γλυφάδας - Κηφισιάς. Τρίτη 22/1: ACS (8 μ.μ.)
Σήμερα, ολοκληρώνονται και οι κεντρικές εκδηλώσεις του ΠΑΜΕ, ενόψει των συλλαλητηρίων στις 22 Γενάρη. Η Γραμματεία Υγιεινής και Ασφάλειας του ΠΑΜΕ και τα Παραρτήματα των ταξικών Συνδικάτων στην Καλλιθέα, καλούν στην εκδήλωση συζήτηση με θέμα «Εργατικά ατυχήματα, Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα: Οι θέσεις του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος», στις 7 μ.μ., στο Δημαρχείο Καλλιθέας. Θα ακολουθήσει προβολή ταινίας.
Στη Λάρισα, το συλλαλητήριο θα γίνει στις 23 Φλεβάρη, στις 6.30, στην κεντρική πλατεία, με τη συμμετοχή εργαζομένων, αγροτών και μικρών εμπόρων από τους τέσσερις νομούς της Θεσσαλίας. Την περασμένη Τρίτη πραγματοποιήθηκε στην Αγιά πλατιά σύσκεψη, την οποία συγκάλεσαν ο Αγροτικός Σύλλογος και ο Γεωργικός Συνεταιρισμός της πόλης, με τη συμμετοχή της Επαγγελματικής Ενωσης, του Εμπορικού Συλλόγου, οικοδόμων και συνταξιούχων. Αποφασίστηκε η συμμετοχή στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ και εκδόθηκε κάλεσμα προς τους εργαζόμενους και το λαό της περιοχής. Αντίστοιχο κάλεσμα απευθύνουν στα μέλη τους με κοινή τους ανακοίνωση τα συνταξιουχικά Σωματεία ΙΚΑ - ΤΕΒΕ - ΤΣΑ - ΤΑΕ και Δημοσίου του νομού Λάρισας.
Στην Κόρινθο, το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων του νομού καλεί σε μαζική συμμετοχή στο συλλαλητήριο της Μεγαλόπολης, ώστε να δοθεί αποφασιστική απάντηση και στις διώξεις σε βάρος συνδικαλιστών - μελών της. Στη Μεσσηνία, τέλος, το Συνδικάτο Οικοδόμων καλεί σε συγκέντρωση σήμερα Παρασκευή, στις 7 μ.μ., στο εργοτάξιο της ΠΟΤΑ, με ομιλητή τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Οικοδόμων, Γιάννη Πάσουλα. Θα ακολουθήσει σύσκεψη στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Νέστωρος στη Χώρα, στις 7 μ.μ.