Τετάρτη 16 Γενάρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΕΠΣΑ 2007 - 2010
Εργαλείο «επικαιροποίησης» της λιτότητας

Το ΚΚΕ κατήγγειλε στη Βουλή ότι με το «Επικαιροποιημένο Πρόγραμμα», επιχειρούνται νέες ανατροπές στις εργασιακές σχέσεις και άλλες κατακτήσεις των εργαζομένων

Τη σταθερή προσήλωση της κυβέρνησης στην αντιλαϊκή οικονομική πολιτική, επανέλαβε για μια ακόμα φορά χτες στη Βουλή ο υπουργός Οικονομικών Γ. Αλογοσκούφης, παρουσιάζοντας στην αρμόδια επιτροπή το «επικαιροποιημένο πρόγραμμα σταθερότητας και ανάπτυξης 2007 - 2010» που παρουσιάστηκε στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Ο υπουργός είπε ότι θα συνεχιστεί η πολιτική των καπιταλιστικών αναδιαρθρώσεων και η προώθηση της ανταγωνιστικότητας, δηλαδή, στην ουσία η στήριξη της κερδοφορίας του κεφαλαίου. Η επίτευξη του στόχου για ισοσκελισμένους προϋπολογισμούς μέχρι το 2010 είναι σίγουρο ότι θα θίξει τα λαϊκά εισοδήματα και τις κοινωνικές δαπάνες, αφού ο υπουργός είπε ότι ο στόχος θα επιτευχθεί και «με την αντιμετώπιση της σπατάλης στο δημόσιο τομέα» κάτι που πρακτικά σημαίνει μαχαίρι στις κοινωνικές δαπάνες. Είπε επίσης ότι θα συνεχιστούν οι ιδιωτικοποιήσεις, σειρά έχουν τα λιμάνια και τόνισε ότι ήδη ξεκίνησε το μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα.

Δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στην αντιασφαλιστική επίθεση που ήδη αναπτύσσεται, λέγοντας ότι στόχος της κυβέρνησης είναι «ένα δίκαιο, αποτελεσματικό και βιώσιμο σύστημα».

Και με αυτό το πρόγραμμα σταθερότητας υπηρετείται η πολιτική των καπιταλιστικών αναδιαρθρώσεων, τόνισε σε παρέμβασή του στη συζήτηση ο βουλευτής του ΚΚΕ Ν. Καραθανασόπουλος. Γίνεται φανερό ότι θα υπάρξει περαιτέρω εμπορευματοποίηση των κοινωνικών δαπανών, καθώς και χτύπημα των ασφαλιστικών δικαιωμάτων των εργαζομένων. Θα επιταχυνθούν, είπε, οι ανατροπές στις εργασιακές σχέσεις και θα συνεχιστεί το κυνήγι του κέρδους υπέρ του μεγάλου κεφαλαίου την ίδια στιγμή που οι εργαζόμενοι θα απολαμβάνουν αυξήσεις που δε θα καλύπτουν ούτε την ονομαστική αύξηση του ΑΕΠ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ