Τετάρτη 16 Γενάρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΜΕΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
Συνεχίζονται τα... πρόστιμα

Πρόστιμα ύψους 103.000 ευρώ επέβαλε χτες το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης σε τηλεοπτικούς σταθμούς. Τριάντα χιλιάδες επιβλήθηκαν στον ΑΝΤΕΝΝΑ για εκπομπές της Τατιάνας Στεφανίδου.

Συγκεκριμένα, επέβαλε πρόστιμο στον ΑΝΤΕΝΝΑ 15.000 ευρώ για την εκπομπή «Αξίζει να το δεις» που μεταδόθηκε στις 19/9/07 και 15.000 ευρώ για την εκπομπή της Τατιάνας Στεφανίδου που μεταδόθηκε στις 16/4/07. Οι δύο εκπομπές αναφέρονταν σε αποτρόπαια εγκλήματα που είχαν διαπραχθεί. H παραβίαση αφορά τη σήμανση που είχαν οι δύο εκπομπές, σύμφωνα με την οποία ήταν επιθυμητή η γονική συναίνεση. Το ΕΣΡ θεωρεί ότι λόγω της ώρας που μεταδίδονταν οι εκπομπές με τέτοια θέματα θα έπρεπε να μπει σήμανση που να δείχνει ότι ήταν αναγκαία η γονική συναίνεση και οι δύο εκπομπές θα έπρεπε να μεταδοθούν μετά τις 9 το βράδυ. Πρόστιμο ύψους 25.000 ευρώ επέβαλε η Ολομέλεια του ΕΣΡ στο «Κανάλι 10» για υπέρβαση του διαφημιστικού χρόνου και για εκπομπές με αστροπροβλέψεις και χειρομαντείες. Πρόστιμα «εισέπραξαν» και επαρχιακοί σταθμοί όπως το «Tele Time» Αχαΐας 30.000 ευρώ γιατί δεν έστειλε στοιχεία με τη ροή του προγράμματος που είχαν ζητηθεί από το ΕΣΡ. Στο «Τηλε-Κέρκυρα» επιβλήθηκε πρόστιμο 15.000 ευρώ γιατί δεν έστειλε στο ΕΣΡ τη ροή του προγράμματος και στο ραδιοφωνικό σταθμό «Ράδιο Παραντάις» Αργολίδας 3.000 ευρώ γιατί εξέπεμπε και σε άλλο σταθμό και συγκεκριμένα στην Αττική.

Το ΕΣΡ ασχολείται και με την εκπομπή του τηλεοπτικού σταθμού ALPHA «Κωδικός Αλφα: Προστατευόμενος μάρτυς» με τον Ευθύμιο Γεωργίου που μεταδόθηκε την Πέμπτη 10 Γενάρη 2008 και αναφέρονταν με στιγμιότυπα και δραματοποιημένα γεγονότα στην υπόθεση Ζαχόπουλου. Ηδη έχει γίνει απομαγνητοφώνηση της εκπομπής.

Σε σχέση με τον τρόπο κάλυψης της υπόθεσης Ζαχόπουλου από τους τηλεοπτικούς σταθμούς ο πρόεδρος του ΕΣΡ Ιωάννης Λασκαρίδης είπε ότι το ΕΣΡ παρακολουθεί καθημερινά το θέμα, αλλά δεν μπορεί να παρέμβει γιατί μεταξύ άλλων, καθημερινά παρουσιάζονται νέα στοιχεία και συνεχίζονται οι ανακρίσεις.

Στο μεταξύ το ΕΣΡ στο πλαίσιο των συναντήσεών του με τις επιτροπές δεοντολογίας των τηλεοπτικών σταθμών, την περασμένη βδομάδα συναντήθηκε με εκπροσώπους των επιτροπών του MEGA και του ALTER. Ο Ιωάννης Λασκαρίδης είπε ότι η «συνεργασία ήταν πολύ καλή» και ότι «υπήρξε αλληλοκατανόηση» για το θέμα των προγραμμάτων. Αύριο Πέμπτη το ΕΣΡ θα έχει συνάντηση με τις επιτροπές δεοντολογίας των τηλεοπτικών σταθμών «902 TV» και «Cosmopolis». Ο Ιωάννης Λασκαρίδης δεν απέκλεισε το ΕΣΡ να έχει συνάντηση, εκτός από την Ενωση Ιδιοκτητών Ιδιωτικών Σταθμών Εθνικής Εμβέλειας και με την AGB.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ