Παρασκευή 11 Γενάρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑ
Απαιτείται συνειδητή δράση ενάντια στα ναρκωτικά

Συνέντευξη Τύπου του Συμβουλίου Περιοχής Δυτικής Μακεδονίας της ΚΝΕ με αφορμή το θάνατο από ναρκωτικά της 14χρονης μαθήτριας

«Η θλίψη και η αγανάκτηση πρέπει να μετατραπούν σε συνειδητή δράση ενάντια στη μάστιγα των ναρκωτικών», όπως υπογράμμισε η Ελένη Γκόγκου, γραμματέας του Συμβουλίου Περιοχής Δυτικής Μακεδονίας της ΚΝΕ και μέλος του Κεντρικού Συμβουλίου, σε συνέντευξη Τύπου χτες το απόγευμα στην Πτολεμαΐδα, με αφορμή το θάνατο της 14χρονης μαθήτριας.

«Η πολιτική τους είναι που οδηγεί τη νεολαία σε αδιέξοδα. Η πολιτική τους είναι που σκοτώνει», σημείωσε η Ελ. Γκόγκου, υπογραμμίζοντας τις πολιτικές ευθύνες ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΣΥΝ για το κοινωνικό πρόβλημα των ναρκωτικών. Οπως σημειώθηκε, μορφή επιδημίας έχει πάρει ο θάνατος νέων παιδιών στην περιοχή της Κοζάνης, της Πτολεμαΐδας και της Δυτικής Μακεδονίας ευρύτερα από τη μάστιγα των ναρκωτικών. Την ίδια στιγμή η ανεργία στη νεολαία, στο Νομό της Κοζάνης, ξεπερνά το 40% κι ας υπάρχει για παράδειγμα η ανάγκη για πρόσληψη 5.000 εργαζομένων στη ΔΕΗ! Υπάρχει μεγάλη έλλειψη υποδομών και πολιτικής που να προσανατολίζει τους νέους στον πολιτισμό και τον αθλητισμό. Πολλά παιδιά πετιούνται έξω από το σχολείο με την ένταση των ταξικών φραγμών.

Θλίψη και αγανάκτηση πρέπει να γίνουν «ένα δριμύ κατηγορώ σε όλους εκείνους που χύνουν κροκοδείλια δάκρυα για τα θανατηφόρα περιστατικά την ώρα που με την πολιτική τους δημιουργούν χιλιάδες προβλήματα καθημερινά στους νέους και τις οικογένειές τους», υπογράμμισε. Και τόνισε ότι η ΚΝΕ θέτει την πάλη των ναρκωτικών ως ένα από τα βασικά μέτωπα πάλης. Από το καλοκαίρι και μετά η Οργάνωση Δυτικής Μακεδονίας της ΚΝΕ πραγματοποίησε τρεις εκδηλώσεις στην Πτολεμαΐδα ενάντια στα ναρκωτικά. Το 1ο Μαθητικό Φεστιβάλ της ΚΝΕ στην Πτολεμαΐδα ήταν αφιερωμένο, επίσης, ενάντια σε όλα τα ναρκωτικά. Επίσης, για το επόμενο διάστημα προγραμματίζονται:

  • Πλατιά εξόρμηση με την ανακοίνωση της ΚΝΕ στις πόλεις της Πτολεμαΐδας και της Κοζάνης το Σάββατο 12 και 13 Γενάρη αντίστοιχα.
  • Συμμετοχή στην κινητοποίηση που αποφάσισαν οι φορείς της Πτολεμαΐδας την Τρίτη 15 Γενάρη προβάλλοντας το διεκδικητικό πλαίσιο.
  • Παράσταση διαμαρτυρίας την Πέμπτη 17 Γενάρη στο Δημαρχείο της Πτολεμαΐδας.
  • Συνάντηση με 5μελή και 15μελή των σχολείων του νομού, με εργατικά σωματεία το επόμενο διάστημα, ώστε να ενημερώσουν τους μαθητές και τους νέους εργαζόμενους για τις θέσεις της ΚΝΕ.
  • Προσπάθεια για δημιουργία επιτροπής νεολαίας ενάντια στα ναρκωτικά.
  • Πραγματοποίηση κεντρικής εκδήλωσης με μορφή ημερίδας, όπου θα συμμετέχουν ειδικοί του θέματος, στις αρχές του Φλεβάρη, για τα ναρκωτικά στην πόλη της Πτολεμαΐδας.

Η Οργάνωση Δυτικής Μακεδονίας της ΚΝΕ υπογράμμισε ότι ο αγώνας ενάντια στα ναρκωτικά πρέπει να γίνει υπόθεση όλου του λαού. Συγκεκριμένα:

Να δημιουργηθούν δίκτυα επιμόρφωσης γονιών και εκπαιδευτικών. Διαμόρφωση ειδικών εκπαιδευτικών προγραμμάτων σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης παίρνοντας υπόψη τις ιδιαιτερότητες κάθε ηλικίας. Υπαρξη ειδικού συμβούλου σε όλα τα σχολεία. Ιδρυση και λειτουργία, με ευθύνη του κράτους και σε συνεργασία με την Τοπική Αυτοδιοίκηση, δικτύου Συμβουλευτικών Σταθμών και κέντρων πρόληψης σε κάθε δήμο του νομού.

Ολόπλευρη χρηματοδότησή τους απευθείας από τον κρατικό προϋπολογισμό. Κατάργηση κάθε ιδιωτικής - επιχειρηματικής δράσης στον τομέα της πρόληψης και της απεξάρτησης. Ιδρυση μονάδας απεξάρτησης, με σαφή προσανατολισμό υπέρ των στεγνών προγραμμάτων στο νομό, ώστε να μην αναγκάζονται οι οικογένειες να μετακομίζουν στη Θεσσαλονίκη και άλλα αστικά κέντρα για να κάνουν χρήση των υπηρεσιών. Δημιουργία ειδικών προγραμμάτων κατάρτισης και απασχόλησης που θα βοηθάνε στην πλήρη επανένταξη. Μόνιμη και σταθερή δουλιά με πλήρη εργασιακά δικαιώματα για όλους τους απεξαρτημένους.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ