ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.-- Προκριματικές εκλογές έγιναν χθες στην πολιτεία της Αϊόβα με τους Χίλαρι Κλίντον και Μπάρακ Ομπάμα να διεκδικούν το χρίσμα του Δημοκρατικού Κόμματος στις προεδρικές εκλογές. Οι τελευταίες δημοσκοπήσεις, ανάλογα με το ποια πλευρά τις χρηματοδοτούσε, έδιναν μάχη στήθος με στήθος. Οσον αφορά τους υποψήφιους για το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων βασικοί αντίπαλοι ήταν ο Μιτ Ρούμνι και ο Μάικ Χάκαμπι.
ΤΕΧΕΡΑΝΗ.-- Απέκλεισε την πιθανότητα αποκατάστασης σχέσεων Τεχεράνης - Ουάσιγκτον ο ανώτατος ηγέτης του Ιράν αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ, σημειώνοντας ότι οι σχέσεις των δύο χωρών, που διακόπηκαν το 1979, δε συμφέρει τη χώρα του να αποκατασταθούν βάσει των όρων που θέτουν σήμερα οι ΗΠΑ, αναφερόμενος κυρίως στην απαίτηση των ΗΠΑ για διακοπή του προγράμματος εμπλουτισμού ουρανίου από την Τεχεράνη και τονίζοντας ότι «η διακοπή των σχέσεων με τις ΗΠΑ είναι ένας από τους ακρογωνιαίους λίθους της πολιτικής του Ιράν», προς το παρόν.
ΝΤΙΓΙΑΡΜΠΑΚΙΡ.-- Τέσσερις νεκροί και περίπου 68 τραυματίες είναι ο απολογισμός έκρηξης που σημειώθηκε χθες στο Ντιγιαρμπακίρ, στην Τουρκία. Η έκρηξη, που αποδίδεται σε Κούρδους του ΡΚΚ, πραγματοποιήθηκε σε δρόμο κατά τη διέλευση στρατιωτικού λεωφορείου.
ΣΟΦΙΑ.-- Τουλάχιστον τρεις ναυτικοί έχασαν χτες τη ζωή τους, όταν ναυάγησε το βουλγαρικό πλοίο «Βανέσα». Το σκάφος είχε 10μελές πλήρωμα και Ουκρανό καπετάνιο. Βυθίστηκε στα στενά Κερτς (θαλάσσια περιοχή μεταξύ Ουκρανίας - Ρωσίας) στη διάρκεια σφοδρής καταιγίδας.