Η πρόβλεψη ήταν για 250 μαθητές και ήδη φοιτούν 400 παιδιά
Αλλο ένα παράδειγμα που δείχνει ότι η αντιλαϊκή πολιτική της σημερινής κυβέρνησης, όπως και των προηγούμενων, χτυπάει το δικαίωμα στη μόρφωση, είναι η περίπτωση του 27ου Δημοτικού Σχολείου Αχαρνών, στο Ολυμπιακό Χωριό. Χαρακτηριστική και η οργή των γονιών: «Ηξεραν ότι στο Ολυμπιακό Χωρίο θα έρθουν πολύτεκνες οικογένειες και δε φρόντισαν να έχουν σχολεία και ανάλογο εκπαιδευτικό προσωπικό»...
«Δεν είναι τα παιδιά μας παιδιά ενός κατώτερου θεού», μας λέει η Αμαλία Τσεσμελή, πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων του σχολείου, που ήταν χτες μπρος την είσοδο του σχολείου μαζί με άλλους γονείς. Οι γονείς του 27ου Δημοτικού Σχολείου Αχαρνών (2ου Δημοτικού του Ολυμπιακού Χωριού) προχώρησαν χτες σε μια πρώτη αντίδραση στην πρόθεση της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Αττικής να μετατάξει δασκάλους και να συμπτύξει τμήματα. Εκλεισαν το σχολείο απαιτώντας το αυτονόητο: να κάνουν τα παιδιά τους μάθημα σε φυσιολογικές συνθήκες!
Στο συγκεκριμένο σχολείο, που φτιάχτηκε για να καλύψει τις εκπαιδευτικές ανάγκες 250 μαθητών, σήμερα φοιτούν 400 παιδιά. Και παρόλο που το κτίριο είναι νέο και σύγχρονο, φυσικά δεν επαρκεί, με αποτέλεσμα αρκετά παιδιά να στεγάζονται σε 5 λυόμενες αίθουσες που έχουν στηθεί στο προαύλιο του σχολείου, ενώ και η αίθουσα πολλαπλών χρήσεων και εκδηλώσεων έχει χωριστεί και αυτή και μετατραπεί σε τάξεις. Ηδη μια δασκάλα έχει μεταταχθεί με την αιτιολογία ότι πρέπει να καλυφθούν ανάγκες σε άλλα σχολεία. Η απόφαση αυτή δημιουργεί δυσκολίες στο ωρολόγιο πρόγραμμα και ήταν η «σταγόνα» που «ξεχείλισε» την αγανάκτηση των γονιών, που δηλώνουν ότι θα συνεχίσουν την προσπάθεια, διεκδικώντας να επιστρέψει η δασκάλα, να μη γίνουν άλλες μετατάξεις, αλλά και να δοθούν τα απαραίτητα κονδύλια για να κατασκευαστεί καινούριο σχολείο, που θα καλύπτει τις έτσι και αλλιώς αναπτυσσόμενες ανάγκες του Ολυμπιακού Χωριού.
Ταυτόχρονα, οι γονείς διαμαρτύρονται για τις συχνές αλλαγές δασκάλων όπως και για το γεγονός ότι έπρεπε να υπάρχει μεγαλύτερη μέριμνα με δεδομένη την ιδιαιτερότητα των σχολείων του Χωριού, όπου συγκεντρώνουν μαθητές που ήρθαν από διάφορες περιοχές της Αθήνας με αρκετά προβλήματα προσαρμογής, γεγονός που απαιτεί επίμονη παιδαγωγική δουλιά από τους δασκάλους. Στο πλευρό των γονιών βρίσκεται ο Σύλλογος Διδασκόντων αλλά και η Ομοσπονδία Γονέων Ανατολικής Αττικής.
Πρέπει να πούμε ότι τα προβλήματα στο Ολυμπιακό Χωριό ξεκινάνε πρώτα και κύρια λόγω της έλλειψης σχεδιασμού από τους κυβερνώντες των αναγκών των μαθητών που πληθαίνουν με την αύξηση του πληθυσμού. Σήμερα έχει περίπου 10.000 κατοίκους, ενώ μένουν αδιάθετα άλλα περίπου 250 σπίτια. Για τις ανάγκες τους λειτουργούν μόνο 3 Νηπιαγωγεία, 2 Δημοτικά, 1 Γυμνάσιο και 1 Λύκειο. Μόνη λύση, λοιπόν είναι η κινητοποίηση των ίδιων των εργαζόμενων που ζουν στο Χωριό, πράγμα που συνειδητοποιείται και από τους ίδιους.