Παρασκευή 7 Δεκέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Υπέρ του «πράσινου» κέρδους

Τα επόμενα βήματα της κυβέρνησης στον τομέα του τουρισμού συζήτησαν στη συνάντησή τους χτες ο πρωθυπουργός με τον υπουργό Τουριστικής Ανάπτυξης, Α. Σπηλιωτόπουλο, ο οποίος δήλωσε στη συνέχεια ότι συμφώνησαν από κοινού, μεταξύ άλλων, στην ανάπτυξη πιλοτικών προγραμμάτων ενίσχυσης του «πράσινου τουρισμού» ή «οικοτουρισμού». Η ...οικολογική πλευρά της κυβερνητικής πολιτικής στον τουρισμό αρχίζει και τελειώνει με το πώς οι μεγάλοι επιχειρηματίες του χώρου θα μπορέσουν να βγάλουν περισσότερα λεφτά από την υπόθεση «περιβάλλον». Στη βάση αυτή, όπου το περιβάλλον και η οικολογία αντιμετωπίζονται ως εμπορεύσιμο «προϊόν», το υπουργείο έχει ήδη εξαγγείλει σχέδια επέκτασης τουριστικών εγκαταστάσεων στην αξιόλογη περιοχή της λίμνης Καϊάφα στην Ηλεία, με παρεμβάσεις που θα την κάνουν ...προσοδοφόρα.

Ακόμη χειρότερα, ο Α. Σπηλιωτόπουλος είναι θερμός υποστηρικτής του Χωροταξικού Σχεδίου για τον τουρισμό που παρουσίασε προ μηνών το ΥΠΕΧΩΔΕ, προκαλώντας τις αντιδράσεις ακόμη και μεγαλοξενοδόχων που έφριξαν από την εύνοια των προκλητικών, αντιπεριβαλλοντικών και ασύδοτων ρυθμίσεων υπέρ των ανταγωνιστικών τους επιχειρηματικών σχημάτων στον τομέα της τουριστικής- παραθεριστικής κατοικίας. Ενα από τα κύρια στοιχεία του Σχεδίου είναι οι ευρείας έκτασης πολεοδομικές ανατροπές προς όφελος αυτών των επιχειρήσεων.

  • Χτες, εξάλλου, μετά τη συνάντησή του με το ΔΣ της Γενικής Πανελλαδικής Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Ιδιοκτητών Τουριστικών Λεωφορείων - Πούλμαν, ο Α. Σπηλιωτόπουλος άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο παράτασης του χρονικού διαστήματος χορήγησης κρατικής επιδότησης. Επιπρόσθετα δήλωσε ότι εξετάζεται η μεταφορά της αρμοδιότητας για τον κλάδο στο υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ