Παρασκευή 30 Νοέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΥΓΕΙΑ
KENTPO ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΑΜΦΙΛΟΧΙΑΣ
Λειτουργεί με 14 αντί για 80 εργαζόμενους!

Σε συνειδητή υποβάθμιση οδήγησαν όλες οι μέχρι τώρα κυβερνήσεις το Κέντρο Αποθεραπείας, Φυσικής και Κοινωνικής Αποκατάστασης (ΚΑΦΚΑ) στην Αμφιλοχία, το οποίο, λόγω ακριβώς αυτής της πολιτικής, ουσιαστικά καταρρέει, αφού εκεί υπηρετούν μόλις 14 άτομα, ενώ οι προβλεπόμενες προδιαγραφές ήταν για 80.

Το θέμα έφερε χτες στη Βουλή με Επίκαιρη Ερώτηση ο βουλευτής του ΚΚΕ Ν. Μωραΐτης, αλλά ο αρμόδιος υφυπουργός Υγείας Γ. Κωνσταντόπουλος έριξε όλες τις ευθύνες στις προηγούμενες κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ. Ισχυρίστηκε ότι το 2004 παρέλαβαν το Κέντρο Αποθεραπείας που ήταν ουσιαστικά περιστερώνας και με τεράστιες προσπάθειες άρχισε η στοιχειώδης λειτουργία του. Γίνονται, είπε, πλέον αρκετές επισκέψεις και συνεδρίες και ανέφερε ότι μέχρι τα τέλη Δεκέμβρη θα προσληφθούν επτά άτομα με τα προγράμματα STAGE που θα προστεθούν στα 11 άτομα που προσλήφθηκαν με προγραμματική σύμβαση και έτσι το σύνολο των απασχολούμενων στο κέντρο θα φθάσει τους 30.

Ολες οι μέχρι τώρα κυβερνήσεις εφαρμόζουν και στον τομέα της υγείας αντιλαϊκή πολιτική, τόνισε στην παρέμβασή του ο Ν. Μωραΐτης και καθρέφτης αυτής της πολιτικής είναι το Κέντρο Αποκατάστασης της Αμφιλοχίας που στοίχισε στον ελληνικό λαό εκατομμύρια ευρώ. Υπάρχουν, είπε, σοβαρές ελλείψεις σε κτίρια και εξοπλισμό, ενώ η πρόσληψη του αναγκαίου προσωπικού συναντά τη σθεναρή άρνηση όλων των υπουργών Υγείας όλων των μέχρι τώρα κυβερνήσεων. Πώς να λειτουργήσει το Κέντρο, είπε, όταν ενώ έχει δυνατότητα λειτουργίας 80 κλινών, λειτουργεί με μόλις 14 άτομα προσωπικό αντί για τα απαραίτητα 90.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ