Σάββατο 17 Νοέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΔΙΕΘΝΗ
ΠΑΚΙΣΤΑΝ
Σήμερα η συνάντηση Μουσάραφ - Νεγκροπόντε

ΛΑΧΟΡΗ, ΙΣΛΑΜΑΜΠΑΝΤ.--

Στο Πακιστάν έφτασε χτες ο δεύτερος τη τάξη του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Τζον Νεγκροπόντε, προκειμένου να ζητήσει από τον στρατηγό Περβέζ Μουσάραφ, στη σημερινή τους συνάντηση, να άρει το καθεστώς κατάστασης εκτάκτου ανάγκης και να βοηθήσει στην εξομάλυνση της πολιτικής κρίσης. Οι ΗΠΑ, παρά το γεγονός ότι φαίνεται να επικρίνουν το καθεστώς Μουσάραφ, στην πραγματικότητα εξακολουθούν να τον θεωρούν έναν από τους «απαραίτητους συμμάχους» τους στον «πόλεμο κατά της τρομοκρατίας», στηρίζοντάς το τόσο οικονομικά, όσο και - υπόγεια - πολιτικά.

Χτες, ήρθη και ο κατ' οίκον περιορισμός της πρώην πρωθυπουργού και ηγέτιδος του Κόμματος του Λαού του Πακιστάν (ΡΡΡ), Μπεναζίρ Μπούτο, η οποία απέρριψε την υπηρεσιακή κυβέρνηση, που διορίστηκε μέχρι τις εκλογές, απαιτώντας για ακόμα μία φορά αποκατάσταση του Συντάγματος και παραίτηση του Π. Μουσάραφ από την ηγεσία του στρατεύματος.

Υπηρεσιακός πρωθυπουργός μέχρι τις βουλευτικές εκλογές του Γενάρη, που θα πραγματοποιηθούν ισχύοντος του στρατιωτικού νόμου, διορίστηκε ο στενός συνεργάτης του στρατηγού Μοχαμεντμιάν Σούμρο, πρώην πρόεδρος της Γερουσίας.

Αναφορικά με την επίσκεψη του Τ. Νεγκροπόντε και τη σημερινή του συνάντηση με τον Π. Μουσάραφ, η Μπ. Μπούτο δήλωσε ότι θα πρέπει η Ουάσιγκτον να δώσει ένα «σαφές και αυστηρό μήνυμα» στον στρατηγό, απαιτώντας «εκδημοκρατισμό» του Πακιστάν...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ