Τρίτη 30 Οχτώβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
24ωρο
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

Γιάννης Κατσώνης
Γιάννης Κατσώνης
Φωτ.

Πέρασαν 40 μέρες από τότε που «έφυγε» από κοντά μας η συντρόφισσά μας ΕΛΕΝΗ ΚΑΛΟΓΕΡΟΠΟΥΛΟΥ.

Στη μνήμη της προσφέρουμε στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Σεπολίων, 100 ευρώ.

Μέλη της ΚΟΒ Σεπολίων.

* * *

Στη μνήμη της μητέρας μου ΘΕΜΕΛΙΝΑΣ η οποία κηδεύτηκε στις 26 Οκτώβρη 2007, οπαδού του ΚΚΕ και αντί για στεφάνι στον τάφο της, προσφέρω, μέσω ΝΕ Νότιας Δωδεκανήσου 200 ευρώ.

Ο γιος της Μιχάλης Βουτσής

* * *

Φωτ.

Το στερνό «αντίο» στον ΜΑΚΗ ΠΑΡΕΝΤΗ, μέλος του ΚΚΕ, έδωσαν στις 18 Αυγούστου 2007 οι σύντροφοι, φίλοι και συμπατριώτες του Κεφαλονίτες.

Ο Μάκης Παρέντης, ο οποίος έφυγε ξαφνικά από τη ζωή και κηδεύτηκε στο νεκροταφείο Ζωγράφου, γεννήθηκε στην Κεφαλονιά το 1941. Ο πατέρας του καταγόταν από το χωριό Φαρακλάτα και η μητέρα του από το χωριό Πουλάτα Κεφαλονιάς. Δικηγόρος, με τη μεταπολίτευση έγινε μέλος της πρώτης ΚΟΒ Δικηγόρων του ΚΚΕ, διετέλεσε μέλος της Ιδεολογικής Επιτροπής του ΚΚΕ, δάσκαλος Φιλοσοφίας στην Κομματική Σχολή της ΚΕ, μέλος του ΔΣ και της Γραμματείας του ΚΜΕ. Εχουν δημοσιευθεί μελέτες του για το Διαλεκτικό Υλισμό και τη Διαλεκτική. Αρθρογραφούσε στην ΚΟΜΕΠ και το «Ριζοσπάστη», ενώ έχει δημοσιεύσει πολλά άρθρα ιδεολογικού περιεχομένου, μεταξύ των οποίων και στο περιοδικό «ΕΥΓΕΡΟΣ».

Μάκης Παρέντης
Μάκης Παρέντης
Για τον άνθρωπο, το δάσκαλο, τη ζωή και τη δράση του μίλησαν: Η Ελένη Ζαφειρίου εκ μέρους της ΚΟΒ Δικηγόρων του ΚΚΕ, ο Τ. Λουγγής, πρόεδρος του ΚΜΕ, ο Παναγιώτης Λυκούδης, πρόεδρος του Συλλόγου Φαρακλάδων η «ΕΥΓΕΡΟΣ» Κεφαλονιάς, από μέρους της Ομοσπονδίας Κεφαλονίτικων-Ιθακίσιων Σωματείων και του Συλλόγου Φαρακλάδων η «ΕΥΓΕΡΟΣ», του οποίου ήταν αντιπρόεδρος, καθώς επίσης και μέλος της Συντακτικής Επιτροπής του περιοδικού «ΕΥΓΕΡΟΣ».

Οι σύντροφοι και φίλοι συμπατριώτες του-μέλη του Συλλόγου Φαρακλάδων η «ΕΥΓΕΡΟΣ» θα τον θυμούνται πάντα και θα είναι παράδειγμα γιατί ο χαρακτήρας του ήταν εξαίρετος, ηθικός, ένας αληθινός άνθρωπος.

Στη μνήμη του προσφέρουμε 150 ευρώ στο ΚΚΕ από τις γραμμές του οποίου αγωνίστηκε.

Θερμά συλλυπητήρια στη συντρόφισσά του Σοφία, στην κόρη του Μαρία και στα αδέλφια του.

* * *

φωτ.

Στη μνήμη της ΕΛΕΝΗΣ Καρτασίδου-ΤΖΙΩΚΑ, αγωνίστριας της Εθνικής Αντίστασης και Αξιωματικού του ΔΣΕ, η οποία έζησε πολιτικός πρόσφυγας στην Πολωνία, μέλη της Γραμματείας και του Παναθηναϊκού Συμβουλίου της ΠΕΔΥΕ προσφέρουν στην ΠΕΔΥΕ 240 ευρώ.

  • Επίσης στην άσβεστη μνήμη της Ελένης Τζιώκα, οι συντρόφισσες και οι μαχήτριες του ΔΣΕ προσφέρουν στο ΚΚΕ 130 ευρώ και 50 ευρώ στο «Ριζοσπάστη». Αναλυτικά: Μαρία Μυριανθοπούλου, Τζένη Πανταζή, Μένη Αγαθία, Θεώνη Μελετέα, Καίτη Δημητριάδου, Ξανθή Ζώτου από 20 ευρώ. Κατίνα Μανιτάρα 10 ευρώ και Μαρία Λουλέ 50 ευρώ.

* **

Φωτ.

Στη μνήμη του αγαπημένου φίλου μας και αγωνιστή ΓΙΑΝΝΗ ΚΑΤΣΩΝΗ, ο οποίος έφυγε πρόωρα από τη ζωή, προσφέρουμε 100 ευρώ στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟ Γαλατσίου.

Ορέστης Ζέφυρος - Λούλα Χαϊδεμένου-Ζέφυρου


Ελένη Τζιώκα
Ελένη Τζιώκα

Ελένη Καλογεροπούλου
Ελένη Καλογεροπούλου

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ