Τρίτη 30 Οχτώβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟΝ «ΑΣΤΕΡΑ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ»
Βήμα μπροστά η χτεσινή απεργία

Η καθολική συμμετοχή, με την έμπρακτη συμπαράσταση των ταξικών δυνάμεων, θορύβησε την εργοδοσία. Στο πλευρό των ξενοδοχοϋπαλλήλων το ΚΚΕ

Από τη χτεσινή περιφρούρηση της απεργίας, στην είσοδο του «Αστέρα»
Από τη χτεσινή περιφρούρηση της απεργίας, στην είσοδο του «Αστέρα»
Ηχηρό μήνυμα αντίστασης έστειλαν χτες στην πολυεθνική «STARWOOD» («ΣΤΑΡΓΟΥΝΤ») οι εκατοντάδες εργαζόμενοι στο ξενοδοχειακό συγκρότημα «ΑΣΤΕΡΑΣ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ» που συμμετείχαν καθολικά στη 24ωρη απεργία, αποδεικνύοντας την αποφασιστικότητά τους να πάρουν στα χέρια τους την υπόθεση της υπεράσπισης και διεύρυνσης των δικαιωμάτων τους.

Η επιτυχία της χτεσινής κινητοποίησης, με την έμπρακτη συμπαράσταση των ταξικών συνδικάτων άλλων κλάδων και του ΠΑΜΕ, είναι και το «όπλο» στα χέρια των απεργών, οι οποίοι στη Γενική τους Συνέλευση έξω από το ξενοδοχείο αποφάσισαν σήμερα την πραγματοποίηση δυο 4ωρων στάσεων εργασίας (12 μ. - 4 μ.μ. και 6 μ.μ. - 10 μ.μ.) και νέα 24ωρη απεργία αύριο Τετάρτη, 31 Οκτώβρη.

Βάρβαρες συνθήκες

Οι εργαζόμενοι στον «Αστέρα» απαιτούν να μπει τέρμα στις άθλιες συνθήκες εργασίας, στην υπερεντατικοποίηση της δουλιάς, στις ελαστικές μορφές απασχόλησης. Διεκδικούν πλήρη και σταθερή εργασία για όλους, καθώς και να σταματήσει το νέο πρόγραμμα «εθελούσιας αποχώρησης», με το οποίο η πολυεθνική στοχεύει στην απαλλαγή της από εργαζόμενους με δικαιώματα και την αντικατάστασή της με νέους χαμηλόμισθους και χωρίς δικαιώματα εργαζόμενους.

Σήμερα στον «Αστέρα» δουλεύουν 564 εργαζόμενοι από τους οποίους μόλις οι 48 έχουν συμβάσεις αορίστου χρόνου, ενώ οι υπόλοιποι είναι εποχικοί. Πριν περίπου ενάμιση χρόνο η πολυεθνική είχε εφαρμόσει πρόγραμμα «εθελούσιας αποχώρησης» με το οποίο «απαλλάχτηκε» από 220 εργαζόμενους. Στο νέο πρόγραμμα η εταιρεία με πιέσεις και εκβιασμούς, ότι του χρόνου δε θα έχει δουλιά, έχει αναγκάσει συνολικά 83 εργαζόμενους να δηλώσουν συμμετοχή.

Στο κενό οι εργοδοτικές μεθοδεύσεις

Η μάχη για την περιφρούρηση της απεργίας δόθηκε από τα χαράματα μέχρι αργά το βράδυ με τους ίδιους τους εργαζόμενους του «Αστέρα» να είναι στην πρώτη γραμμή. Μαζί τους έδωσαν τη μάχη οι εκπρόσωποί τους από το Σύνδεσμο Ξενοδοχοϋπαλλήλων Αθήνας, με επικεφαλής την πρόεδρο Γεωργία Φλούδα, συνάδελφοί τους και συνδικαλιστές από άλλα ξενοδοχεία της Αθήνας. Στο πλευρό τους βρέθηκε ο βουλευτής του ΚΚΕ Γιώργος Μαυρίκος, εκφράζοντας και έμπρακτα τη συμπαράσταση του Κόμματος στον αγώνα τους, καθώς και ο Χρήστος Κατσώτης, μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ.

Οσες προσπάθειες και αν έκανε η εργοδοσία για να σπάσει την απεργία έπεσαν στο κενό. Η επιστράτευση ακόμα και διμοιρίας των ΜΑΤ, για να εκφοβίσει τους απεργούς, έπεσε επίσης στο κενό. Είναι χαρακτηριστικό ότι νωρίς το πρωί η εταιρεία έβαλε με το ζόρι πούλμαν που μετέφερε εργαζόμενους από είσοδο του ξενοδοχείου, της οποίας η πρόσβαση έχει απαγορευτεί για λόγους ασφαλείας από την εργολαβική εταιρεία που κάνει την ανακαίνισή της! Οι εργαζόμενοι που επέβαιναν στο λεωφορείο κατέβηκαν και με βήμα ταχύ βρέθηκαν στις πύλες μαζί με τους συναδέλφους τους.

Αγώνας μέχρι τέλους!

Τη συμπαράσταση και αλληλεγγύη του ΚΚΕ στους απεργούς του «ΑΣΤΕΡΑ» που παλεύουν για τη διασφάλιση των συμφερόντων τους, για σταθερή δουλιά, αμοιβή και ασφάλιση, μετέφερε ο Γ. Μαυρίκος, απευθυνόμενος στους συγκεντρωμένους. Προκαλεί αγανάκτηση και την αντίθεση του ΚΚΕ, τόνισε ο βουλευτής, η απόφαση της εταιρείας να διώξει ουσιαστικά όλο το προσωπικό και να το αντικαταστήσει με εργαζόμενους χωρίς δικαιώματα, με εργαζόμενους - σκλάβους. «Εχει μεγάλη αξία, υπογράμμισε, να παλέψετε ενωμένοι για τα δικαιώματά σας μέχρι τέλους» και τόνισε ότι το ΚΚΕ και μέσα στη Βουλή και έξω από τη Βουλή στηρίζει και θα στηρίξει αυτόν τον αγώνα. Ο πρόεδρος του επιχειρησιακού σωματείου Π. Κούκος λίγο νωρίτερα είχε πει ότι οι αγώνες θα συνεχιστούν μέχρι η εταιρεία να πάρει το μήνυμα που πρέπει.


Κορυφή σελίδας
Διακήρυξη της ΚΕ του ΚΚΕ για τη συμπλήρωση 80 χρόνων από το τέλος του Β' Παγκοσμίου Πολέμου και την Αντιφασιστική Νίκη των Λαών
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ