Δευτέρα 17 Σεπτέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Πρόγευση ... θεατρικού χειμώνα
Από το «Αίμα που μαράθηκε»
Από το «Αίμα που μαράθηκε»
  • Ο θίασος «Οχι παίζουμε» θα επαναλάβει (Καλλιδρομίου 68, Εξάρχεια, κρατήσεις θέσεων τηλ. 210-8068552 και 6978014815), από τις 19/9-28/10 (εκτός Δευτέρας -Τρίτης, 9μμ) το έργο του Ακη Δήμου «Το αίμα που μαράθηκε», βασισμένο στο μυθιστόρημα «Κερένια Κούκλα» του Κωνσταντίνου Χρηστομάνου. Στο έργο, άνθρωποι και φαντάσματα συγκατοικούν κρυμμένοι στο δροσερό λευκό κτίριο. Μακριά από τα αδηφάγα μάτια των περαστικών φτιάχνουν τους κήπους, τους γάμους, το κρεβάτι τους. Τις νύχτες, το φεγγάρι τρυπώνει στο σπίτι και τους θυμίζει πως κάποτε δε ζήσανε κρυμμένοι. Σκηνοθεσία Γιώργου Σαχίνη, κίνηση Ειρήνης Αλεξίου, σκηνικά - κοστούμια Γιάννη Σκουρλέτη, μουσική Κώστα Δαλακούρα, φωτισμοί Χριστίνας Θανάσουλα. Παίζουν: Τζίνα Θλιβέρη, Αγγελική Λεμονή, Γεωργία Τσαγκαράκη και Γιωργής Τσαμπουράκης.
  • Ο θίασος «Omicron 2» θα παρουσιάσει τους σολωμικούς «Ελεύθερους Πολιορκημένους» σε σκηνοθεσία Σταύρου Τσακίρη, στις εγκαταστάσεις της εταιρείας METRON (Ρέντης), από τις 28/9-14/10. Η παράσταση, με έντονα στοιχεία σχολιασμού, παρουσιάζεται με τη μορφή των τριών σχεδιασμάτων του ποιήματος, με σκηνικό ένα γλυπτό του Κώστα Βαρώτσου. Παίζουν: Μαριάνθη Σοντάκη, Δημήτρης Καραμπέτσης, Νικολίνα Μουαΐμη, Φωτεινή Τιμοθέου, Εφη Ρευματά, Αφροδίτη Ευαγγελάτου. Τη μουσική (Πλάτων Ανδριτσάκης) συμπληρώνουν ήχοι της φύσης, κραυγές, ψίθυροι και σιωπές. Στο πρώτο σχεδίασμα ακούγεται ηχογραφημένη η φωνή του Μίκη Θεοδωράκη. Στο δεύτερο σχεδίασμα περιλαμβάνεται μικρό απόσπασμα από τη «Γυναίκα της Ζάκυθος», με ηχογραφημένη τη φωνή της Ασπασίας Παπαθανασίου. Κινησιολογία Μαρκέλλα Μανωλιάδη, κοστούμια Γκαμπριέλα Νόιμαν - Αλεξάνδρα Σιάφκου, βίντεο Μαίρης Σαραντάρη.
  • Στο θέατρο «Σημείο» παρουσιάζεται (12-15/9 και 17-21/9, 9μμ) το έργο της Ιόλης Ανδρεάδη «Στην πόλη», σε σκηνοθεσία της ίδιας, με την ομάδα «One Way - Eutopia». Στο έργο ένας άστεγος κι ένα κορίτσι ταξιδεύουν από την Αθήνα προς μια ουτοπική πόλη. Εκεί συναντούν μια γυναίκα κι ένα νέο που κατέχουν την εξουσία της πόλης. Η παράσταση συνδυάζει στοιχεία ρεαλισμού και παραμυθιού και συνοδεύεται από πρωτότυπη μουσική και τραγούδια, που ερμηνεύουν ζωντανά οι ηθοποιοί.
  • Στο φουαγιέ του θεάτρου «Επί Κολωνώ» θα παρουσιαστεί (15- 25/9,10μμ), η παράσταση «Το παιδί, μέσα μου» σε κείμενο -σκηνοθεσία Στέφανου Κακαβούλη. Παίζουν: Χάρης Χαραλάμπους, Μέλανι Μαρχάινε, Βαγγέλης Κατσάπης, Βαλάντης Κωστόπουλος, Βίκυ Κουκουτσίδη, Αντώνης Αντωνάκος. Το κείμενο διηγείται τρεις ιστορίες. Μια κοπέλα πληροφορείται το θάνατο της μητέρας της απ' τον εραστή εκείνης. Δυο φίλοι συναντιούνται μετά από χρόνια κι ο ένας μιλά για ένα συμβάν που του κόστισε την αθωότητα και την όρεξη για ζωή. Μια ώριμη γυναίκα και ένας άστεγος νεαρός βρίσκουν για ένα βράδυ το άγγιγμα που πολύ στερήθηκαν. Στην αυλή του ίδιου θεάτρου, από 26/9-4/10 (10μμ), θα επαναληφθεί η περσινή παράσταση «Οταν είδα το 100% τέλειο κορίτσι για μένα», που βασίζεται σε ομώνυμο διήγημα από το βιβλίο του Χαρούκι Μουρακάμι «Ο ελέφαντας εξαφανίζεται». Παίζουν: Αντώνης Ντουράκης, Βάσω Καβαλιεράτου. Σκηνοθεσία Γεωργία Μαυραγάνη, μουσική Μάνος Ροβίθης.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ