Πέμπτη 13 Σεπτέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΥΠΟ-ΓΡΑΜΜΙΣΕΙΣ
Εχουν ένα αφεντικό

«Το ΠΑΣΟΚ παίζει με το βιβλίο της Ιστορίας για να βοηθήσει τον ΛΑΟΣ να μπει στη Βουλή όταν έχει στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας υποψήφια που έχει τις ίδιες απόψεις με την κ. Ρεπούση!» (ο Μ. Κοττάκης στον ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟ).

Μία πολιτική εφαρμόζουν

«Τα περισσότερα από όσα υποσχέθηκε ο πρωθυπουργός έχουν νομοθετηθεί από την κυβέρνηση Σημίτη (...) Η παροχή κινήτρων για παραμονή στην εργασία και μετά τη συμπλήρωση του ορίου ηλικίας, την οποία ο πρωθυπουργός εμφάνισε ως πρωτότυπη ιδέα, προβλέφθηκε ήδη με το άρ. 3 του Ν. 3029/2002 (...) Ομοίως για τα βαρέα επαγγέλματα, που η κυβέρνηση λέει τώρα ότι θα ανακαθορίσει. Ο επανακαθορισμός τους προβλέπεται από τον νόμο 3029/2002» (το ρεπορτάζ στο ΒΗΜΑ).

Ισχυροποιεί το ανάχωμα

«Ανάχωμα σε διαρροές ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ προς την Αριστερά έστησε χθες ο Γ. Παπανδρέου. Κάλεσε τους προοδευτικούς ψηφοφόρους, τους αριστερούς πολίτες να απορρίψουν και πάλι το γνωστό δίλημμα "τι Πλαστήρας τι Παπάγος" που είχε προβάλει εκείνη την εποχή η κομμουνιστική Αριστερά και το οποίο στο σήμερα εκφράζεται με το σύνθημα "τι ΠΑΣΟΚ τι ΝΔ" και να στηρίξουν το κόμμα του για να φύγει η ΝΔ από την εξουσία» (το ρεπορτάζ στην ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ)

Επιλογή ηθοποιού

«Α, λέει, ο Αλαβάνος από την Παπαρήγα και ο Καραμανλής από τον Παπανδρέου μιλάνε καλύτερα. Δηλαδή, επιλέγουμε τον ηθοποιό και αδιαφορούμε για τον ρόλο. Η εικόνα και όχι το σενάριο και η ιστορία. Το επιφαινόμενο και όχι η πολιτική και η ουσία. Ε, λοιπόν, στα παλιά μου τα παπούτσια η ρητορεία, τα ρούχα, η πασαρέλα, η πίστα και η κούκλα. Χίλιες φορές τυφλός αρκεί ο αρχηγός να "βλέπει" το μέλλον και όχι των ολιγοπωλίων και των καρτέλ την τσέπη (...) Η πράξη και όχι τα λόγια. Αλλιώτικα, έξω κούκλα, μέσα πανούκλα. Διότι ως γνωστόν ο διάβολος φοράει Πράντα!» (ο Δ. Δανίκας στα ΝΕΑ).


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ