Τρίτη 5 Σεπτέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΠΑΙΔΕΙΑ
Σύσκεψη φορέων για την παιδεία αύριο

Τη συντονισμένη δράση τους ενάντια στις αντιεκπαιδευτικές επιλογές, για μια παιδεία σε όφελος του λαού συζητούν αύριο Τετάρτη φορείς της παιδείας και των εργαζομένων. Ως συνέχεια της πρωτοβουλίας φορέων του Ιούνη, η Ομοσπονδία Γονέων Πειραιά και η ΕΛΜΕ Πειραιά καλούν σε σύσκεψη αύριο Τετάρτη 6 Σεπτέμβρη στις 7 το απόγευμα στα γραφεία της ΟΛΜΕ (Ερμού και Κορνάρου 2, 4ος όροφος), με θέμα την εκτίμηση της κατάστασης και των προβλημάτων στο χώρο της εκπαίδευσης και το συντονισμό της δράσης τη νέα σχολική και ακαδημαϊκή χρονιά. Η πρόσκληση απευθύνεται σε ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, τις εκπαιδευτικές ομοσπονδίες ΟΛΜΕ και ΔΟΕ και τους αδιόριστους εκπαιδευτικούς, εργατικά συνδικάτα και ομοσπονδίες, φοιτητικούς και σπουδαστικούς συλλόγους και τα Συντονιστικά Αγώνα μαθητών Αθήνας και Πειραιά.

Στη σύσκεψη θα συμμετάσχουν και οι αδιόριστοι εκπαιδευτικοί, με απόφαση της προχτεσινής συνέλευσης της ΠΕΑΕ. Ωστόσο, η ΠΕΑΕ αποφάσισε συμμετοχή και στη σύσκεψη που έχει αποφασίσει, με ψήφους της πλειοψηφίας, η ΟΛΜΕ για την Πέμπτη. Η συγκεκριμένη σύσκεψη που γίνεται μία μέρα μετά την πρωτοβουλία της Ομοσπονδίας Γονέων Πειραιά και της ΕΛΜΕ Πειραιά χαρακτηρίζεται ως διασπαστική από την ΕΣΑΚ ΔΕΕ. Η ΕΣΑΚ Αδιορίστων Εκπαιδευτικών καταγγέλλει το γεγονός ότι η παράταξη της Παρέμβασης στο ΔΣ της ΟΛΜΕ ψήφισε τη συμμετοχή της στη σύσκεψη της Πέμπτης, παρά το γεγονός ότι στο πλαίσιο δε συμπεριλαμβάνεται θέμα διαγωνισμού ΑΣΕΠ.

Κύκλοι της ΕΣΑΚ Αδιορίστων Εκπαιδευτικών τόνιζαν με αφορμή τα παραπάνω ότι η μάχη ενάντια στο διαγωνισμό του ΑΣΕΠ δεν είναι αντιπαράθεση με τους εκπαιδευτικούς που κάτω από την πίεση της αδιοριστίας εκβιαστικά υποχρεώνονται να λάβουν μέρος, αλλά είναι μάχη συνολικά ενάντια στην αντιεκπαιδευτική πολιτική της κυβέρνησης. Ο αγώνας συνεχίζεται ενάντια στο νόμο 2525, ενάντια στην αξιολόγηση -χειραγώγηση των εκπαιδευτικών, στην πολιτική συμπτύξεων σχολείων και τμημάτων, για καλύτερες συνθήκες εργασίας των εκπαιδευτικών.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ