Τρίτη 11 Σεπτέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ.-- Αλλη μια συνάντηση είχαν χτες οι Ολμέρτ - Αμπάς ενόψει της άφιξης της Κοντολίζα Ράις και των αμερικανικών πιέσεων για «πρόοδο» πριν την αμερικανόπνευστη διεθνή σύνοδο του Νοέμβρη. Ούτε και τώρα συζητήθηκαν μείζονα ζητήματα, ενώ ο Ολμέρτ δε δεσμεύτηκε ούτε για μέτρα διευκολύνσεων των μετακινήσεων.

ΤΕΛ ΑΒΙΒ.-- Σοκ έχει προκαλέσει στο Ισραήλ η σύλληψη οκτώ μελών νεοναζιστικής ομάδας, όλων Εβραίων ή εβραϊκής καταγωγής, ηλικίας 16-21 χρόνων, γόνων μεταναστών από την πρώην Σοβιετική Ενωση. Οι οκτώ είναι υπεύθυνοι για αιματηρότατες επιθέσεις κατά ξένων εργατών, ομοφυλόφιλων και ναρκομανών, αλλά και πυρπολήσεις συναγωγών.

ΒΗΡΥΤΟΣ.-- Διέφυγε τελικά από το λιβανικό στρατό ο ηγέτης της ισλαμιστικής «Φάταχ αλ Ισλάμ», Σεΐκ Σάκερ αλ Αμπζι, πιθανότατα εγκαταλείποντας μυστικά τον πολιορκημένο, επί 105 ημέρες, καταυλισμό Ναχρ αλ Μπάρεντ, λίγα εικοσιτετράωρα πριν την τελική εισβολή. Αυτό αποδείχτηκε από εξέταση DNA, καθώς η σύζυγός του είχε διαβεβαιώσει για το αντίθετο.

ΑΛΓΕΡΙ.-- Χιλιάδες κόσμου ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της Γενικής Ενωσης Εργατών Αλγερίας και διαδήλωσαν στους δρόμους των μεγαλύτερων πόλεων, καταδικάζοντας τις πρόσφατες αιματηρές επιθέσεις (σκοτώθηκαν από βομβιστές 70 άνθρωποι) στις πόλεις Μπάτνα και Ντέλις, για τις οποίες την ευθύνη ανέλαβε η εξτρεμιστική οργάνωση «αλ Κάιντα για το Ισλαμικό Μάγρεμπ».

ΓΟΥΑΤΕΜΑΛΑ.-- Ο Αλβαρο Κολόμ, που απέσπασε 28,35% κατά τις εκλογές που διεξήχθησαν την Κυριακή στη Γουατεμάλα, θα αντιμετωπίσει τον στρατηγό εν αποστρατεία Οτο Πέρες Μολίνα (23,88%) στο δεύτερο γύρο της 4ης Νοέμβρη, σύμφωνα με τα αποτελέσματα από το 94,61% των εκλογικών τμημάτων.

ΒΑΡΣΟΒΙΑ.-- Στις 21 Οκτώβρη θα διεξαχθούν οι πρόωρες βουλευτικές εκλογές στην Πολωνία, σύμφωνα με απόφαση των Πολωνών βουλευτών την περασμένη Παρασκευή να διαλυθεί το κοινοβούλιο δύο χρόνια νωρίτερα και να προκηρυχτούν εκλογές.

ΙΣΛΑΜΑΜΠΑΝΤ.-- Απελάθηκε άμα τη αφίξει του στο Πακιστάν ο πρώην πρωθυπουργός της χώρας, Ναουάζ Σαρίφ. Ο Ν. Σαρίφ, που δήλωνε ότι επιστρέφει στο Πακιστάν για να διεκδικήσει την εξουσία από τον στρατηγό Περβέζ Μουσάραφ, αρνήθηκε να δείξει το διαβατήριό του σε αστυνομικούς που έφεραν ένταλμα σύλληψής του και αφού κρατήθηκε για λίγες ώρες, απελάθηκε ξανά, με αποτέλεσμα να επιστρέψει στη Σαουδική Αραβία.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ