Τρίτη 4 Σεπτέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Δεν αλλάζουν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ

Γρηγοριάδης Κώστας

Δύο είναι τα βασικά συμπεράσματα από τα σχέδια ανασυγκρότησης που ανακοίνωσαν οι Καραμανλής και Παπανδρέου για τις πυρόπληκτες περιοχές.

Πρώτον, η επαίσχυντη απόπειρα μαζικής εξαγοράς ψήφων πάνω στα αποκαΐδια, με την εκμετάλλευση της απόγνωσης και της δεινής θέσης στην οποία έχουν περιέλθει οι πυρόπληκτοι. Μετά τα «τριχίλιαρα» της κυβέρνησης ήρθε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ να πλειοδοτήσει σε υποσχέσεις για 1.000 ευρώ το μήνα σε όλους τους αγρότες, για τριπλάσιες αποζημιώσεις σε φυτικό και ζωικό κεφάλαιο, κ.ο.κ.

Δεύτερον, η ανάθεση της ανασυγκρότησης στους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους, δηλαδή στους μεγαλοεργολάβους, στους μεγαλοξενοδόχους, στις τράπεζες, κ.ο.κ. Δεν πρέπει να υπάρχει η παραμικρή ψευδαίσθηση ότι η συμμαχία της κυβέρνησης με τα μεγαθήρια της αγοράς θα βουλιάξει στη φτώχεια τους αγρότες, θα επιταχύνει το βίαιο ξεκλήρισμά τους, ενώ στα καμένα θα επιβιώσουν μόνο οι μεγάλες γεωργικές καπιταλιστικές μονάδες.

Αυτό, λοιπόν, που διαρκώς επαληθεύεται είναι τούτο: ΝΔ και ΠΑΣΟΚ δεν αλλάζουν. Καιρός να αλλάξει ο συσχετισμός δύναμης σε βάρος τους. Είτε αρέσει είτε όχι, σήμερα αυτό μπορεί να γίνει με τη σημαντική ενίσχυση του ΚΚΕ. Ολα τα άλλα είναι λόγια...


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ